Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa darbinieki pabeiguši izmeklēšanu kriminālprocesos par šaujamieroču glabāšanu, miesas bojājumu nodarīšanu un zādzību un nodevuši tos tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pagājušajā gada septembrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonu rīcība bija nonākusi informācija, ka kāds vīrietis, iespējams, nelikumīgi glabā ieročus. Apsekojot vīrieša dzīvesvietu Ventspils novadā, izņemts ievērojams daudzums ieroču – 118 dažāda kalibra patronas, medību karabīne ar klusinātāju, divas divstobru bises, mazkalibra šautene un pneimatiskā šautene. Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Policijā tika ierosināts kriminālprocess par šaujamieroča un šaujamieroča munīcijas glabāšanu, par ko paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Otrs kriminālvajāšanai nodotais kriminālprocess ir par smagu miesas bojājumu nodarīšanu. 18. novembrī ap plkst. 12 Valsts policijā saņemta telefoniska informācija no neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par to, ka Ugālē, Rūpnīcas ielas kāpņutelpā sniegta palīdzība 55 gadus vecam vīrietim, kuram konstatēta durta brūce mugurā.

Kā tika noskaidrots, konflikts izcēlies starp kaimiņiem. Vīrieša civilsieva bija aizgājusi pie kaimiņa, kur kopīgi tika lietots alkohols un nevēlējās doties mājās. Kaimiņš centās saniknoto vīrieti izstumt ārā no sava dzīvokļa, bet pēc tam konflikta laikā divas reizes ar nazi iedūra mugurā un vienu reizi vēderā.

Policijā tika ierosināts kriminālprocess par tāda miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, kas bīstams dzīvībai un aizturēja 38 gadus vecu vīrieti, kurš iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Aizturētajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Savukārt trešais kriminālvajāšanai nodotais kriminālprocess ir par zādzību no tirdzniecības objekta. 2. janvāra naktī Lielā prospektā no kāda veikala, izsitot loga stiklu, mēģināts nozagt alkoholiskā dzēriena pudeles un cigaretes. Vīrieši ar tukšu pudeli izsita stiklu veikala skatlogam un pēc tam cits citam palīdzēja tikt uz palodzes un iekļūt veikalā. Viņi paņēmuši desmit cigarešu paciņas un astoņas alkohola pudeles, no kurām četras izkrita no rokām un saplīsa, bet vēl četras tika atstātas turpat uz palodzes.

Notikuma vietā Ventspils pilsētas pašvaldības policija aizturēja trīs vīriešus, kuri tika nogādāti Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī. Policijā par notikušo tika ierosināts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Aizdomās turētie dzimuši 1991, 1993. un 1996. gadā, bet un vecākais no tiem jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem noziegumiem. Kopumā veikalam tika nodarīti aptuveni 520 eiro lieli materiālie zaudējumi.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: