Šā gada 20. septembra rītā tika konstatēts, ka ir apzagta publiskā automātiskā tualete Dzirnavu laukumā - izlauztas un izzagtas sienā iebūvētās naudas kastes.

Nākamās dienas rītā, 21. septembrī, tādā pašā veidā tika uzlauztas publiskās automātiskās tualetes Dienvidu mola stāvlaukumā, Loču ielas stāvlaukumā un Jūrmalas parkā. Par katru no minētajiem gadījumiem Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī tika uzsākti kriminālprocesi vainīgās personas noskaidrošanai. Ventspils pašvaldības policija uzsāka pastiprinātu kontroli un izstrādāja taktiku, lai veiktu pašvaldības īpašuma aizsargāšanu, cenšoties vainīgo personu aizturēt.

 

Naktī no 22. uz 23. septembri Ventspils pašvaldības policijas darbinieki, veicot patrulēšanu, pievērsa uzmanību Pārventas Mežaparkā Talsu ielā 63C publiskajā tualetē notiekošajām darbībām un operatīvi aizturēja no tās iznākušo personu. Veicot personas pārbaudi, tika atklāti pierādījumi, kas liecināja par noziedzīgām darbībām un sakritībām ar iepriekš veiktajām zādzībām. Aizdomās turamā persona šobrīd ir aizturēta un nodota Valsts policijā, lai kriminālprocesa ietvaros izmeklētu tās saistību ar visiem nodarītajiem tualešu apzagšanas gadījumiem.

 

Šī ir jau otrā reize, kad ir aizturēta persona, kura veic tualešu apzagšanu. Iepriekšējā reizē vainīgā persona tika notiesāta un izcieš atbilstošu sodu.

 

Diemžēl vandālisma rezultātā šobrīd tualetēs Dzirnavu laukumā, Loču ielā, Jūrmalas parkā un Dienvidu mola stāvlaukumā ir jāveic nodarīto postījumu atjaunošana, kas ietver arī jaunu detaļu pasūtīšanu no ražotāja, tādēļ zināmu laiku tualetes nestrādās, taču tiks nodrošināta to darbībā tā, lai vismaz viena kabīne darbotos un būtu pieejama apmeklētājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: