Aizvadītajā nedēļas nogalē ugunsdzēsēji glābēji Vārves pagastā izglābuši ledū ielūzušu suni un devušies dzēst kūlas ugunsgrēkus Pērkoņu ielā, Dampeļu ielā un Vārves pagastā.

6. aprīlī ugunsdzēsēji glābēji Vārves pagastā (pretī Dārzkopības Sabiedrībām “Kurzeme” un “Kaija”) izglāba ledū ielūzušu suni. Attēlā redzamais suns šobrīd atrodas Vārves pagasta “Vecliepās” un ļoti ilgojas pēc saviem saimniekiem. Suns ir vidēja auguma, melnā krāsā ar brūnām ķepām, kreisā auss mazliet noliekusies. Ja kādam pazudis šis četrkājainais draugs vai zināmi tā saimnieki, zvanīt pa telefonu 26462323 (Elita).

 

Ugunsdzēsēji glābēji aicina suņu saimniekus, kuri šajā laikā dodas pastaigā ar dzīvniekiem gar ūdenstilpnēm, būt īpaši uzmanīgiem un neļaut saviem mīluļiem skriet pa ledu, jo tas var neizturēt dzīvnieka svaru. Ja dzīvnieks ir ielūzis ledū, labāk saukt ugunsdzēsējus glābējus, zvanot pa tālruni 112, nevis pašam riskēt ar savu veselību un dzīvību, dodoties glābt savu mīluli.

 

Aizvadītajās brīvdienās Ventspils novadā un pilsētā reģistrēti arī trīs kūlas ugunsgrēki. Sestdien Ventspils novada, Vārves pagastā pērnā gada zāle dega viena hektāra platībā, bet Pērkoņu ielā kūla dega divu hektāru platībā. Apskati aculiecinieka FOTO!

 

Savukārt svētdien kūlas ugunsgrēks izcēlies Dampeļu ielā, kur pērnā gada zāle dega 10150m2 platībā.

 

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: