Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas kriminālprocesa ietvaros, kas uzsākts par šaujamieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu, šā gada oktobrī veica sankcionētu kratīšanu Embūtes pagastā kādas personas īpašumā.

Kratīšanas laikā tika izņemti divi šaujamierocim līdzīgi priekšmeti ar tēmekļiem, 26 dažāda kalibra patronas. Kriminālprocesā notiek izmeklēšana visu apstākļu noskaidrošanai.

 

Šis, protams, nav vienīgais gadījums, kad policija strādā, apzinot nelegālos šaujamieročus – 2011. gada beigās Ventspils novada Usmas pagastā kriminālprocesa ietvaros, kas uzsākts par šaujamieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu, kratīšanas laikā tika izņemts visai plašs klāsts munīcijas - pretkājnieku mīna, 6 rokas granātas, 36 granātu detonatori, 1276 strēlnieku munīcijas, 56 medību patronas, kā arī kara laika ieroču detaļas.

 

Kriminālprocesā saņemti ekspertīžu atzinumi, nostiprināti pierādījumi un kriminālprocess šā gada oktobrī tika nosūtīts Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu līdz 10 gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: