Vairāk kontaktstundu, obligāta prasība pēc ārvalstu viesprofesoriem, biežāk dzirdamas Eiropas Savienības oficiālās valodas - šādu ainu Latvijas augstākās izglītības telpā tuvāko gadu laikā iezīmē ceturtdien Saeimā trešajā, galīgajā, lasījumā pieņemtie grozījumi Augstskolu likumā.

Lai Latvijas augstskolas veiksmīgāk saplūstu ar ES augstākās izglītības un zinātnes telpu, grozījumi paredz ES oficiālo valodu izmantošanu 10% apmērā katrā no studiju programmām. «Tā būs obligāta prasība, kas paredzēta, lai mūsu studenti spētu runāt profesionālā valodā ne tikai latviski, bet arī citās ES valodās,» stāsta Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete (Vienotība). Grozījumu noteiktā prasība izglītības iestādēm būs jāīsteno līdz 2013. gadam.

Tāpat grozījumi paredz, ka pilna laika studiju programmām nedēļā ir jābūt 40 kontaktstundām, kas ietver gan lekcijas, gan individuālas konsultācijas. Šāds grozījums bijis nepieciešams, jo praksē pierādījies, ka patstāvīga studēšana bibliotēkā nespēj motivēt studentus, skaidro I. Druviete.

Avots: Latvijas Avīze

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: