Noskaidroti ikgadējā Swedbank biznesa plānošanas konkursa “Biznesa skices” uzvarētāji. Studentu komandu konkurencē 5. vietu ieguva Ventspils Augstskolas komanda “PowerUpway” ar publisku maksas viedierīču uzlādes staciju.

Studentu grupas 5. vietas ieguvēji “PowerUpway” - Ventspils Augtskolas komanda,  konkursā piedāvāja publiskas maksas viedierīču uzlādes staciju. Šīs uzlādes stacijas sastāv no desmit slēdzamiem uzlādes skapīšiem, kuros katrā ir iespējams uzlādēt līdz trīs viedierīcēm. Skapīši ir atslēdzami ar maksājumiem caur aplikāciju, bankas karti vai skaidru naudu. Tie satur IPhone, usb standart un usb-c tipa uzlādes vadus.

“Par šo ideju jau domājām ilgi, jo paši bieži nonākam situācijās, kad telefons ir izlādējies tieši tad, kad tas ir vajadzīgs visvairāk, piemēram, mērojot garo ceļu ar vilcienu. Mūsuprāt, tas atrisinātu lielas daļas sabiedrības problēmas, jo jebkurā laikā un vietā būtu iespējams uzlādēt savu viedierīci, neuztraucoties par to, vai tuvumā ir pieejama kontaktligzda lādētajam. Konkurss bija lieliska motivācija, lai saprastu, kādi ir nākamie soļi un kāds ir uzņēmuma attīstības virziens. Tuvākajā laikā plānojam meklēt un rast veidus, kā piesaistīt finansējumu un investorus, lai ideju pārvērstu realitātē,” saka komandas “PowerUpway” dalībnieki Kārlis Freimanis un Edvarts Jasinkēvičs.

Kopumā konkursa finālisti konkursa pēdējā kārtā spējuši piesaistīt 8548 balsis, apliecinot savu biznesa ideju aktualitāti un dzīvotspēju.

“Kā jau tas biznesā mēdz notikt, arī šajā konkursā bija komandas, kuras sevi ļoti pārliecinoši pieteica, bet zaudēja līderpozīcijas pēc publiskā balsojuma, un bija arī tādas, kas tieši pēc balsojuma kārtas veica būtisku izrāvienu. Katra biznesa ideja ir jāpārbauda, jo ne vienmēr tas, kas šķiet aktuāls un aizraujošs pašam, tāds liksies arī potenciālajiem pircējiem. Taču idejas konkursā patiešām bija lieliskas, un es ceru, ka gūtā pieredze arī tos, kas šoreiz neieguva godalgotas vietas, iedvesmos nepadoties, vēl vairāk pilnveidot un uzlabot savu ideju un atrast savu īsto mērķauditoriju,” saka Swedbank Finanšu institūta vadītājs Reinis Jansons.

Šogad pirmo reizi konkursā varēja pieteikties visi, kas to vēlas – gan komandas, kam jau ir savs skolēnu mācību uzņēmums un biznesa ideja, gan tiem, kuriem to vēl nav. Aktivitāte bija ļoti liela: konkursā pieteicās 351 jauniešu komanda (1172 dalībnieki) no 26 Latvijas novadiem. Vislielākā konkurence bija vidusskolu grupā – 237 komandas; pamatskolu grupā pieteikušās 92, augstskolu grupā – 22 komandas. Šogad biznesa plānus vērtēja rekordliela žūrija – 90 Swedbank darbinieki.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: