Ventspils Augstskolas (VeA) rektora amatam nolemts virzīt Stokholmas Karaliskā Tehnoloģiju institūta (KTH Royal Institute of Technology) Kosmosa un Plazmas nodaļu vadītāju profesoru Andri Vaivadu.

14. decembrī plkst.16.15 sasaukta VeA Satversmes sapulce, kuras laikā notiks rektora vēlēšanas. VeA padome lēmusi virzīt ievēlēšanai VeA rektora amatā Vaivadu.

VeA padome, izvērtējot rektora amata kandidātus vairākās atlases kārtās, ir nolēmusi, ka Vaivada lielā pieredze zinātniskajā un pedagoģiskā darbībā, sasniegumi projektu izstrādē un īstenošanā, starptautiskā pieredze, kā arī līderības prasmes devušas pārliecību VeA padomei, ka tieši Vaivada vadībā augstskola vislabāk varētu īstenos attīstības stratēģiju.

Satversmes sapulces sēde notiks klātienē VeA D104 auditorijā.

Sākotnēji atklātajā starptautiskajā konkursā līdz 14. augustam uz rektora amatu bija pieteicies tikai viens pretendents, tādēļ tika nolemts pieteikšanās termiņu pagarināt līdz septembra beigām, kad tika saņemti trīs pretendentu pieteikumi.

Pašlaik augstskolas rektors ir Kārlis Krēsliņš, kurš arī bija pieteicies konkursā uz rektora amatu. Krēsliņu rektora amatā valdība apstiprināja 2017. gada 3. maijā. Pirms tam Krēsliņš nepilnu gadu bija rektora pienākumu izpildītājs, kamēr no rektores amata atcēla Gitu Rēvaldi, jo viņa bija zaudējusi augstskolas dibinātāju uzticību. Rektora pilnvaru termiņš ir pieci gadi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: