Jau aizvadīts 2019./2020. mācību gads, kas veiksmīgi noslēdzies arī Centra sākumskolā. Kaut arī šī mācību gada pēdējais posms noritēja neierasti un mācības nācās organizēt attālināti, skolēniem tas nebija šķērslis, lai sevi pierādītu visas valsts mērogā.

Kaut arī daudzus konkursus, skates un sacensības vīrusa laikā nācās atcelt, Centra sākumskolas skolēni piedalījās konkursa ''Rēķini galvā'' Latvijas finālā, kas notika attālināti. Sacensības notika aprīlī un tajās piedalījās 11 Centra sākumskolas audzēkņi, kurus sacensībām visu mācību gadu, tai skaitā arī attālināto mācību laikā, gatavoja skolotāja Līga Nēliusa. 1. vietā - tāpat kā pagājušajā gadā - ierindojās Miķelis Priedēns, kurš šogad pabeidza 3. klasi. Arī godpilnās 2. un 3. vietas ieņēma 3. klases skolnieces - Kate Berķe un Marta Megne.

Konkurss norisinājās pie datora un tā laikā katram rēķinātājam platformā Miksike bija pēc iespējas ātri jāsaskaita, jāatņem, jāsalīdzina un jāveic citas piedāvātās darbības. Par katru pareizu atbildi dalībnieks saņēma punktus - jo vairāk pareizu atbilžu atvēlētajās 50 minūtēs sniegts, jo vairāk punktu iegūts.

Sacensības ''Galvas rēķini'' parasti noslēdzas ar starptautisko finālu, ko šogad bija plānots organizēt Ventspilī, bet diemžēl vīrusa dēļ to nācās atcelt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: