Ventspils Augstskola saņēmusi Latvijas Republikas Saeimas atsauksmi par Tulkošanas studiju fakultātes studentiem.

Saeimas sadarbība ar Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultāti, ik gadu piesaistot divus profesionālās bakalaura studiju programmas “Tulkošana vācu – latviešu – krievu vai angļu valodā” studentus, aizsākās 2013. gadā, kad Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes studenti tika iesaistīti starptautiskās stipendiju programmas nodrošināšanā, kuras laikā Saeimā stažējas divi studenti no Vācijas.

Ventspils Augstskolas studenti prakses laikā nodrošina mutvārdu tulkojumus latviešu – vācu – latviešu valodā Saeimā notiekošajos pasākumos (plenārsēdēs, frakciju un komisiju sēdēs, divpusējās tikšanās u.c.), kuros piedalās vācu studenti.

Saeimas speciālisti atzīst, ka līdzšinējā sadarbība ir bijusi augsti profesionāla gan no augstskolas vadības, gan arī no praksē iesaistīto studentu puses. Studenti ne tikai spējuši nodrošināt kvalitatīvu tulkojumu, bet ir bijuši erudīti un zinoši par Latvijas politiskajiem un sabiedriskajiem procesiem, kas viņiem ir palīdzējis sekmīgi un pilnvērtīgi tulkot Saeimā notiekošās sēdes un tikšanās.

Saeimā ir stažējušies vairāki Ventspils Augstskolas studenti un absolventi, šobrīd Latvijas Republikas Saeimas Starpparlamentu attiecību birojā strādā Ventspils Augstskolas absolventi Ivo Puzo un Viesturs Sīlis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: