Ventspils Galvenās bibliotēkas mācību centrā 16. oktobrī uz pirmo nodarbību kursā “Cik ilgi var nezināt?” pulcēsies Ventspils seniori, lai iepazītu plašo datoru un interneta pasauli.

Šogad kursiem “Cik ilgi var nezināt” pieteikušies 105 seniori. Nodarbības notiek gan latviešu, gan krievu valodā. Kursu dalībnieki mācās divās grupās – iesācēju un lietpratēju. Iesācēju grupās mācās seniori, kuri kursiem pievienojušies pirmo gadu, bet lietpratēju grupā mācās tie seniori, kuriem jau ir priekšzināšanas darbā ar datoru, piemēram, viņi jau iepriekšējos gados ir apmeklējuši šos pašus kursus.

Kursos tiek apgūts viss nepieciešamais darbā ar datoru – sākot ar pamata lietām, piemēram, datora ieslēgšana, darbs ar peli un peles dubultklikšķis, līdz pat sociālajiem tīkliem (draugiem.lv, facebook.com) un e-pakalpojumiem. Seniori nodarbībās strādā ne tikai ar datoriem, bet arī ar planšetdatoriem un telefoniem. Tāpat kursu dalībnieki mācās apstrādāt bildes bezmaksas tiešsaistes adresē fotojet.com, kā arī veidot apsveikumu kartiņas. Savukārt, sagaidot Jauno gadu, seniori veido savus personalizētos kalendārus. Jāpiebilst, ka nodarbībās jebkurš dalībnieks var jautāt par sev interesējošām lietām darbā ar datoru vai internetā.

Nodarbības katrai grupai notiek reizi nedēļā, aptuveni pusotru stundu. Kursi “Cik ilgi var nezināt?” noslēgsies 2018. gada aprīlī ar svinīgu pasākumu – izlaidumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: