Ventspils metodiskās apvienības vadītāji tikās mācību gada noslēguma seminārā, lai pārrunātu aizvadītā mācību gada paveikto, kā arī darba perspektīvas, kas saistītas ar Valsts izglītības satura centra projekta “Kompetenču pieeja mācību saturā” jeb “Skola 2030” uzdevumiem.

Ventspils metodiskās apvienības vadītāji tikās vienkopus, lai pārrunātu aizvadītā mācību gada sasniegumus, izaicinājumus un paveikto. Tāpat tika pārrunātas darbības, kuras vajadzētu ieviest vai mainīt, lai optimizētu metodiskās apvienības darbu un skolotāju sadarbību starp pilsētas skolām.

Semināra turpinājumā tika apspriests, kādas pārmaiņas gaidāmas, kad Latvijā ar 2018. mācību gadu pirmsskolās un skolās tiks sākta pakāpeniska pāreja uz pilnveidotu mācību saturu un tam atbilstošu mainītu mācīšanās pieeju jeb projekta “Kompetenču pieeja mācību saturā” ieviešanu. Projekts paredz piecos gados izveidot atbalsta mehānismus skolām un skolotājiem, pašvaldībām un vecākiem sekmīgai mācīšanas pieejas maiņai. Tādēļ metodiskās apvienības vadītājiem svarīgi analizēt, izvērtēt un plānot turpmāko metodisko darbību pilsētā.

2015./2016. mācību gadā darbu uzsāka un šobrīd turpina Ventspils Metodiskais dienests, kurš pedagogiem un skolu vadītājiem sniedz iespēju saņemt nepieciešamo metodisko atbalstu, sekmējot kvalitatīvas izglītības nodrošināšanu Ventspilī. Savukārt metodisko apvienību darbs apvieno un veicina viena mācību priekšmeta pedagogu sadarbību un profesionālo pilnveidi, organizē skolēniem pasākumus, konkursus un olimpiādes, kas rosina interesi par attiecīgo mācību priekšmetu.

Ventspils Valsts 1. ģimnāzija no 2016. gada pilda Reģionālā metodiskā centra uzdevumus, nodrošinot pedagogu profesionālās pilnveides jeb tālākizglītības aktivitātes plašākā reģionā. Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas pārziņā ir skolotāju profesionālā pilnveide Kuldīgas, Alsungas, Pāvilostas un Ventspils novadā, kā arī Ventspils pilsētā. Līdz šim organizēti semināri par audzēkņu patstāvīgās mācīšanās īstenošanu, kā arī skolēnu dažādu prasmju attīstīšanu mācību stundās. Savukārt šī gada augustā skolā notiks mācības skolu direktoru vietniekiem par komunikatīvās kompetences pilnveidošanu sarunu vadīšanai skolā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: