Ventspils Augstskolas (VeA) elektronikas studentu komanda – Pēteris Bitāns, Dāvis Fišers un Mārtiņš Galauskis ieguvuši pirmo vietu komandu kopvērtējumā starptautiskajās elektronikas studentu sacensībās ElFtronic 2017, kuras notika Viļņā.

Studenti savā starpā sacentās dažādu uzdevumu veikšanā - teorētisko zināšanu pārbaudē, mikro kontroliera Arduino programmēšanā, laboratorijās bija jāsalodē un jādemonstrē darbībā elektroniska ierīce, kā arī jāsastāda elektroniska shēma un jāveic tās parametru mērījumi.

VeA komanda ieguva pirmo vietu komandu vērtējumā, kā arī individuālajā vērtējumā teorētisko zināšanu testā pirmo vietu ieguva bakalauru studiju programmas “Elektronika” trešā kursa students Pēteris Bitāns. Arī pārējie VeA komandas dalībnieki Dāvis Fišers un Mārtiņš Galauskis startēja veiksmīgi, kas kopvērtējumā komandai ļāva iegūt lielāko punktu skaitu un uzvarēt. Kopā ar studentiem uz konkursu devās docents Aigars Krauze.

Sacensībās piedalījās sešas komandas no trīs valstīm - Lietuvas, Polijas un Latvijas. Šādas sacensības notiek jau otro gadu. Mūsu augstskolas studenti piedalījās arī pirmajās šāda veida sacensībās pirms gada, kad individuālajā vērtējumā uzvarēja pašreizējais elektronikas maģistrantūras students Atvars Nikolajevs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: