Ventspils skolās norisinās Projektu nedēļa, kuras ietvaros skolēni iepazīstas ar atkritumu apsaimniekošanu un šķirošanu Ventspils pilsētā.

Nedēļas sākumā Ventspils 3.vidusskolas skolēni devās ekskursijā uz sadzīves atkritumu poligonu ”Pentuļi”, kur klātienē iepazinās ar vietu, kur tiek apstrādāti, sašķiroti un apglabāti atkritumi, kā arī uzzināja par šķirošanas nozīmi, lai radītie atkritumi neapdraudētu vidi ap mums un neradītu kaitējumu cilvēku veselībai.

Trešdien, 15.februārī, Tārgales pamatskolas skolēni apmeklēja vienu no dalīto atkritumu pieņemšanas laukumiem Ventspilī, kur katrs skolēns varēja pārliecināties par to, kur un kā notiek atkritumu šķirošana, uzzināt interesantus faktus un uzdot sev interesējošos jautājumus. Savukārt ceturtdien, 16.februārī, “Ventspils labiekārtošanas kombināts” darbinieki viesosies Pārventas pamatskolā, kur izglītojošā lekcijā stāstīs par to, kādi ir atkritumu veidi un kāpēc ir svarīgi tos šķirot, kas notiek ar atkritumiem pēc to savākšanas un pārstrādes, kā arī par atkritumu apsaimniekošanu Ventspils pilsētā.

Sniedzot plašu un skaidru informāciju, kā arī ļaujot pašiem klātienē pārliecināties, kur nonāk sašķirotie atkritumi, tiek piesaistīta bērnu uzmanība vides jautājumiem, veidota izpratne par videi draudzīgu rīcību un atkritumu apsaimniekošanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: