Trešdien, 17. februārī, tika noslēgts sadarbības līgums starp Ventspils Tehnikumu un SIA “Ventspils Elektronikas Fabrika”. Sadarbība starp abām iestādēm sekmēs turpmāko metodisko darbu informācijas tehnoloģiju jomā, elektronikā un mehatronikā, nodrošinās kvalitatīvu darbu izglītības programmu izstrādē un īstenošanā, kā arī tiks nodrošinātas prakses vietas.

Ventspils Tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere: “ Bez darba devēja cieša iesaistes, sākot no izglītības programmas veidošanas līdz diploma saņemšanai, mēs nespētu sagatavot jaunos speciālistu tā, lai viņi būtu gatavi darba tirgum un interesanti darba devējiem. Tāpēc mēs ļoti priecājamies, ka šodien mēs noslēdzam sadarbības līgumu ar potenciālo darba devēju mūsu skolas audzēkņiem. Mēs ceram, ka ļoti ciešā sadarbībā mums izdosies sagatavot kvalificētus jaunos speciālistus. 2011. un 2012. gadā mēs veicām pētījumu 160 uzņēmumos Ventspilī un reģionā, kura mērķis bija noskaidrot jauno speciālistu vēlamās prasmes un iemaņas. Apkopojot rezultātus, mēs veicām izmaiņas mūsu izglītības programmās un pilnveidojām attīstības stratēģiju, ņemot vērā Ventspils pilsētas un reģiona uzņēmēju intereses un vajadzības. Tuvākajā laikā vēlamies veikt atkārtotu pētījumu, lai noskaidrotu vai mūsu izmaiņas programmā ir attaisnojušas darba devēja cerības un jaunie speciālisti ir sagatavoti atbilstoši nepieciešamām prasmē attiecīgajās profesijās.”

 

Pirms sadarbības līguma noslēgšanas Ventspils Tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere klātesošajiem pastāstīja par skolas aktivitātēm kā mācībās, tā arī sabiedriskajā dzīvē. Savukārt SIA “Ventspils Elektronika Fabrikas” rūpnīcas vadītājs Aldis Cimoška demonstrēja prezentāciju par rūpnīcas attīstības virzieniem, sadarbības partneriem un klientiem, iespēju saņemt darba un prakses vietas, kā arī iedrošināja klātesošos jauniešu turpināt mācīties tieši elektronikas un mehatronikas nozarē, kam Cimoška paredz lielu nākotni.

 

“Studēt elektroniku un mehatroniku ir nākotne, jo pasaulē šī profesija ir pieprasīta un attīstība šajā nozarē turpinās un vēl turpināsies. Aicinu jauniešus neapstāties pie profesionālās izglītības, bet doties studēt arī augstskolā. Es ļoti priecājos, ka šodien noslēgsim šo sadarbības līgumu, jo varu teikt, ka loks ir noslēdzies. Ventspilī šobrīd šajā profesijā ir iespējamas iegūt profesionālo izglītību, vēlāk arī augstāko, savukārt mēs spējam nodrošināt darba vietas, “ tā klātesošos jauniešus un pedagogus uzrunāja SIA “Ventspils Elektronikas Fabrikas” rūpnīcas vadītājs Aldis Cimoška.

 

Pēc svinīgā līguma parakstīšanas pasākuma rūpnīcas vadībai bija iespēja apskatīt Ventspils Tehnikuma mācību telpas un laboratorijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: