Ventspils Augstskolas D korpusā norisinājās Zinātnieku naktis pasākumi, kuri šogad tika veltīti gaismas tematikai. Interesentiem bija iespējams noklausīties izzinošas lekcijas, vērot dažādus gaismas pielietojumu demonstrējumus, kā arī viesoties modernajās optikas laboratorijās, gūstot ieskatu daudzveidīgajos gaismas pielietojumos.

Zinātnieku nakts ir ikgadējs Eiropas līmeņa pasākums, kurš vienlaikus norisinājās vairākās Latvijas un Eiropas pilsētās, arī Ventspilī. Pasākuma mērķis ir atraktīvā veidā parādīt sabiedrībai zinātnes sasniegumus un zinātnieka ikdienu.

 

 

Pasākums Ventspils Augstskolā sākās ar informatīvo lekciju ciklu “Kas ir gaisma?” raugoties no dažādu profesiju pārstāvju skatupunkta – valodnieka, fiziķa, astronoma. Izzinošajās lekcijās tika aplūkota gaismas tematika Aspazijas un Raiņa dzejā, tika noskaidrots, kas ir gaisma un vai to var pārnēsāt maisos, kā arī būs iespējams izzināt lielāko gaismas avotu – Sauli. Lekcijas vadīja Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes docente Astra Skrābane, Ventspils Augstskolas rektore Gita Rēvalde, Ventspils Augstskolas Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra vadošie pētnieki Dmitrijs Bezrukovs un Boriss Rjabovs.

 

 

Pasākuma apmeklētāji varēja iepazīties arī ar dažādiem interesantiem gaismas pielietojumu demonstrējumiem, kuri bija izvietoti D korpusa foajē.

 

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: