Šī darba nedēļa būs salīdzinoši vēsa - naktī uz trešdienu gaisa temperatūra var noslīdēt zem nulles, savukārt brīvdienās kļūs nedaudz siltāks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Laika apstākļus septembra pēdējās dienās noteiks plašs anticiklons, kura centrs atradīsies virs Dānijas. Tas nozīmē, ka mākoņu daudzums samazināsies un lietus pārsvarā nav gaidāms.

Par vēsu laiku parūpēsies ziemeļu puses vēji, tāpēc naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz plus 1, plus 6 grādiem, bet Vidzemes augstienē iespējams sals - no 0 līdz mīnus 1 grādam. Dienā nebūs siltāks par plus 11, plus 15 grādiem.

Oktobra pirmajās dienās laika apstākļi nedaudz mainīsies, jo pāri Skandināvijas ziemeļiem virzīsies ciklons ar mākoņu un nokrišņu zonu, kas arī Latvijas austrumu daļā atnesīs īslaicīgu lietu. Ciklona dēļ pastiprināsies vējš, kas Kurzemē un Vidzemē brāzmās sasniegs ātrumu līdz 15-16 metriem sekundē.

Laika apstākļu uzlabošanās gaidāma nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā, kad virs Dienvideiropas pastiprināsies anticiklons un ar dienvidrietumu, rietumu vējiem Latvijā ieplūdīs siltākas gaisa masas. Naktīs gaisa temperatūra nebūs zemāka par plus 7, plus 12 grādiem, bet dienās, uzspīdot saulei, gaiss sasils līdz plus 12, plus 19 grādiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: