Jau 17. reizi norisinājās starptautiskie Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki “Gaudeamus”, kas pulcēja studentus no visām trim Baltijas valstīm. Šoreiz svētki norisinājās Latvijas otrajā lielākajā pilsētā – Daugavpilī. Trīs dienas un trīs naktis Daugavpils tika pieskandināta ar latviešu, igauņu un lietuviešu dziesmām, dejām un tradīcijām.

Starp dalībniekiem bija arī 2 Ventspils Augstskolas kolektīvi – jauniešu tautas deju kolektīvs „Strautuguns” un jauktais koris „Ventus”.

 

27. jūnijā svētku pasākumi iesākās ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas mākslas augstskolu rektoru darbu izstādes atklāšanu Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, labāko tautas deju ansambļu koncertu, simfoniskās mūzikas koncertu, kur kā solisti uzstājās Baltijas valstu mūzikas akadēmiju rektori, lāpu gājienu un atklāšanas pasākumu pie Marka Rotko Mākslas centra.

 

Šo "Gaudeamus" svētku pasākumi simboliski virzījās caur atšķirīgo kultūrā – 28. jūnija koncertos gan pie Daugavpils Universitātes, gan tautas deju lielkoncertā Daugavpils olimpiskajā centrā, kur katra valsts rādīja savu sagatavoto nacionālo programmu, cildinot un izceļot savas valsts kultūras unikalitāti un vienojošo noskaņu svētku noslēguma dienā Stropu estrādē, kad visi dalībnieki repertuāru izpildīja kopīgi koncertuzvedumā „Reiz, tagad jaunībā”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: