Ventspils pašvaldība plāno veikt izmaiņas savu brīvo naudas līdzekļu izvietojumā dažādās finanšu iestādēs, taču konkrētas izmaiņas neatklāj.

Domes Finanšu un budžeta komisijā izskatīts jautājums par to, kā turpmāk pašvaldībai rīkoties saistībā ar brīvo naudas līdzekļu izvietošanu bankās un kredītiestādēs. Vērtēta arī līdzekļu iespējama pārvēršana citos likvīdos aktīvos.

Šāda diskusija bijusi ar mērķi mazināt riskus, ka "pašvaldība tās vai citas bankas vai vispār visu kredītiestāžu sistēmas krīzes gadījumā varētu pazaudēt radītos uzkrājumus, ar kuriem domāts finansēt Ventspils pilsētas attīstības projektus", informēja pilsētas mērs Aivars Lembergs. Ventspils pašvaldības brīvo naudas līdzekļu atlikums pašlaik ir aptuveni 14 miljoni latu, no kuriem 10 miljoni latu ir pašu brīvā nauda.

Izanalizējot esošo situāciju, Finanšu un budžeta komisija devusi ieteikumus pašvaldības administrācijai. "Pamatojoties uz savu analīzi, mēs veiksim izmaiņas mūsu līdzekļu izvietošanā dažādās finanšu iestādēs. Bet es, protams, nesaukšu, no kurām bankām mēs iesim prom un uz kurām mēs pārvietosimies. Es nerīkošos tā, kā mūsu valsts finanšu dzīves vadītāji, kuri grauj finanšu sistēmu," izteicās Ventspils mērs.

"Visbeidzot, es gribu teikt vienu - katra pašvaldība var lemt, kur turēt naudu, un nevienam nav tiesību iejaukties. Nesaprotami, ka Drošības policija sāk jaukties pašvaldību darbā un diktēt un vērtēt naudas glabāšanu vai neglabāšanu tajā vai citā bankā, naudas līdzekļu pārvietošanu no vienas bankas uz otru. Klients neatbild par bankas stabilitāti. Par to atbild bankas īpašnieks, Finanšu un kapitāla tirgus komisija un finanšu ministrs," sacīja Lembergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: