Šodien Ventspils domes sēdē nolemts piešķirt pašvaldības galvojumu pašvaldības SIA "Ūdeka" ilgtermiņa kredītam 4,18 miljonu latu apmērā.

 Kredīts paredzēts pilsētas ūdenssaimniecības attīstības projekta 3.kārtas īstenošanai līdz 2012.gada beigām.

1,45 miljonus latu projekta darbu līdzfinansēšanai plānots piesaistīt no Valsts kases kā ilgtermiņa kredītu uz 20 gadiem ar trīs gadu pamatsummas atlikto maksājumu. Savukārt pārējie līdzekļi 2,73 miljonu latu apmērā būs nepieciešami kā vidēja termiņa kredīts līdz pieciem gadiem projekta darbu avansa maksājumiem un pievienotās vērtības nodokļa segšanai.

Kopējās izmaksas projekta 3. kārtai plānotas vairāk nekā 8,5 miljonu latu apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa. 82% no šīm izmaksām pēc projekta apstiprināšanas tiks piesaistītas no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda, savukārt pārējie līdzekļi jānodrošina ūdensapgādes uzņēmumam "Ūdeka" ar ilgtermiņa kredīta palīdzību.

Projekta trešās kārtas iesniegums līdz šī gada 31.maijam jāiesniedz apstiprināšanai Vides ministrijā un Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējuma saņemšanai. Pēc Vides ministrijas apstiprinājuma saņemšanas būs iespējams informēt ventspilniekus par precīziem projekta objektiem, kā arī sākt plānotos būvdarbus, informēja pašvaldībā.

Īstenojot Ventspils ūdenssaimniecības attīstības projekta 3.kārtu, no šī gada līdz 2012.gada beigām paredzēta jaunu ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve vairāk nekā 50 kilometru garumā pilsētas privātmāju rajonos Gāliņciemā, Kurpniekciemā, Čikstiņciemā, Jāņciemā, Žāžciemā, Krēķciemā un Zaķciemā.

Projekta 3. kārtā paredzēts izbūvēt arī divas jaunas un rekonstruēt piecas esošās kanalizācijas sūkņu stacijas, kā arī rekonstruēt 32 ūdensapgādes mezglus, kas nodrošina patērētā ūdens uzskaiti lielākajiem ūdens patērētājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: