Pērkot "Ventas Balsi" vai citus preses izdevumus Plus Punkts tirdzniecības vietā, pircējiem turpmāk jārēķinās ar piecu santīmu uzcenojumu.

Šādu kārtību uzņēmums ieviesis aizvakar, kas raisa daudzu pircēju neizpratni. Ventspilī ir tikai viena Plus Punkts tirdzniecības vieta, kas atrodas tirdzniecības centrā Tobago. Piecu santīmu apkalpošanas maksa ir uzlikta visiem preses izdevumiem, mobilā operatora Bite priekšapmaksas kartēm un Latvijas Lotto loterijas biļetēm.

 

Uzcenojuma rezultātā Ventas Balss šajā tirdzniecības vietā tagad maksā 40 santīmus un daži pircēji pirmajā mirklī nodomā, ka Ventiņa palikusi dārgāka.

 

"Ventas Balss" gan pārliecinājās, ka pārdevējas pircējam uzreiz paskaidro, ka tas ir tieši Plus Punkts uzcenojums. Viņas stāsta, ka pircēju reakcija ir dažāda: kāds nolemj avīzi nepirkt, cits saka, ka šajā reizē vēl nopirks, bet nākamajā gan pirks citā tirdzniecības vietā. Pie Plus Punkta satiktā Drosma, kas bija iegādājusies Ventas Balsi, apliecina, ka piecu santīmu komisijas maksa nav maza un ja laikrakstu pirktu bieži, sanāktu pārmaksāt pārāk daudz. Turpmāk viņa laikrakstus pirks citur.

 

Pārdevējas atzīst, ka viņām šis vadības lēmums līdz galam nav izprotams, jo skaidrs, ka apgrozījums kritīsies. Arī SIA Ventas Balss valdes locekle Ilze Meiere uzskata, ka no biznesa viedokļa šis Plus Punkts lēmums ir vairāk nekā nepārdomāts. Pircējiem šis uzcenojums var radīt apjukumu un nepamatotu sašutumu, ka avīze palikusi dārgāka. «Piecu santīmu uzcenojums tik mazai avīzei procentuāli ir ļoti daudz,» piebilst Meiere. Tomēr pēc būtības laikraksts daudz nezaudēs, jo turpat blakus Rimi veikalā un visās citās tirdzniecības vietās Ventiņu varēs iegādāties par veco cenu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: