Zivju pārstrādes uzņēmuma "Ventspils zivju konservu kombināts" apgrozījums pagājušajā gadā pieaudzis par 90,9% - līdz 6,237 miljoniem eiro, savukārt kompānijas zaudējumi auguši par 60,8%, sasniedzot 420 177 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Ventspils zivju konservu kombināta" saimnieciskās darbības negatīvie rezultāti ir skaidrojami ar ieilgušo krīzi zivrūpniecībā, kuru izraisīja 2015.gada Krievijas un muitas savienības lēmums aizliegt zivju konservu importu no Latvijas. Attiecīgi uzņēmums zaudēja iespēju eksportēt produkciju uz Krieviju, Baltkrieviju, Kazahstānu un Kirgizstānu, kas kopumā veidoja 80% no uzņēmuma apgrozījuma.

Vienlaikus kompānijas vadība atzīmē, ka apgrozījuma pieaugums ir rezultāts Ventspils zivju konservu kombināta veiktajiem tirgus pārorientēšanās un iekšējās reorganizācijas pasākumiem, lai uzlabotu apgrozījuma un peļņas rādītājus un nostabilizētu finanšu situāciju. Uzņēmumam ir vienošanās ar zivju pārstrādes uzņēmumu "Karavela" par Baltijas zivju konservu grupas ražošanu viņu tirgiem Vidusāzijas un Austrumeiropas valstīs. Palielinot ražošanas slodzi, "Ventspils zivju konservu kombināts" ir samazinājis zaudējumus uz vienu saražoto kārbu konservu, bet joprojām pastāv cenas deficīts, kas neļauj gadu noslēgt bez zaudējumiem.

"Ventspils zivju konservu kombināts" pērn saražojis kopumā 5,9 miljonus konservu kārbu.

"Saprotot, ka iepriekšējais tirgus ir slēgts uz ilgstošu periodu, ar "Karavela" atbalstu Ventspils zivju konservu kombināts ir procesā, lai pārorientētos uz citiem stabilākiem tirgiem. Tomēr jāsaprot, ka šāds process prasa ilgu laiku un papildus finanšu ieguldījumus. Šajā jomā Ventspils zivju konservu kombināta uzsāktais projekts ar "Karavela" ir attaisnojis cerības palielināt ražošanas apmērus 2017. gadā," norāda kompānijas vadība.

Tāpat Ventspils zivju konservu kombināta vadība norāda, ka kompānija aizvadītajā gadā turpināja darboties tradicionālajos eksporta tirgos galvenokārt NVS valstīs - Ukrainā, Moldovā un Uzbekistānā, kurās turpinājās ekonomikas lejupslīde, negatīvi ietekmējot uzņēmuma realizācijas apmērus.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, 2018. gadā uzņēmuma uzdevums ir izstrādāt tālāko darbības modeli un izlemt par tā īstenošanu. Plānots, ka 2018. gadā uzņēmums turpinās ražošanu un apgrozījumu iepriekšējā līmenī, bet tā zaudējumi samazināsies.

Ventspils zivju konservu kombināts 2016.gadā strādāja ar 3,267 miljonu eiro apgrozījumu un 261 327 eiro zaudējumiem.

Ventspils zivju konservu kombināts reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2,835 miljoni eiro. Kombināts iekļauts uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova vadītajā kompānijā SIA "AB Holding", kurā strādā arī SIA "Rēzeknes gaļas kombināts".

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    snaiperis999 09.08.2018, 11:23:49

    Vai nav apnicis pieminēt kaut kādu apgrozījumu?

  • -2
    arcus 14.08.2018, 13:04:00

    Tev jau vienreiz skaidroja ekonomikas pamatus, bet, kā redzams, tev ar saprašanu pagrūti. Tā tas ir ja grib izlikties gudrs jebkurā jautājumā sākot ar dzemdniecību un beidzot ar melno metalurģiju un trīsuļodu kāpuru audzēšanas tehnoloģiju. Apgrozījums, peļņa vai zaudējumi ir vieni no uzņēmuma ekonomiskiem raksturlielumiem. Tas viss minēts rakstā. Neviens nav vainīgs, ja māki izlasīt tikai vienu vārdu.

  • -3
    Ivars Jansons 22.08.2018, 15:50:01

    Kāpēc nepārcēla ražotni uz Talsu ielu 200? Vai tad nevienam nevajag modernu, konkurētspējīgu zivju pārstrādes uzņēmumu, kurš neindētu iedzīvotājus ar benzpirēnu??? Kā tur ir, biedri Vītoliņ, infrastruktūras neveiksminiek???

  • 0
    ^^—^^ 23.08.2018, 09:30:23

    Kā tur ir!? - vai viegli būt nopirktam un strādāt pret pilsētu kurā dzīvojat? Izdariet ko lietderīgu, nevis viriniet muti un līdz vājprātam kaitiniet cilvēkus. Padarītie darbi vislabāk par cilvēku liecina. Jūsu gadījumā - vai nevarētu būt kādas problēmas ar galvu?

  • 0
    Andrejs Pornieks 28.08.2018, 13:33:20

    Yew, apsitīsim kormorānus un vegānus, noteikti vēl pieaugs!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: