Nākamajos gados Latvijā būs sagaidāmi uzlabojumi bērnu apgādniekiem un pensionāriem, solīja labklājības ministrs Jānis Reirs. Reirs priecājās, ka dzimstība Latvijā pieaug jau trešo gadu, lai arī kopumā dabīgais pieaugums jau gadiem ir negatīvs.

Negatīvi vērtējams arī fakts, ka Latvijā pieaugot bērnu skaits šķirtās ģimenēs, turklāt par daudziem no viņiem netiekot maksāti alimentu. Alimentu maksājumus iecerēts celt un pielīdzināt apgādnieka zaudējuma pensijai.

Ministrs solīja, ka tiks paplašināts atbalsts audžuģimenēm.

Taujāts, kā sabalansēt budžetu brīdī, kad būtiski mainīsies demogrāfiskā situācija, pensionāru kļūs arvien vairāk, bet jaunu strādājošo būs mazāk, Reirs konkrēti neatbildēja, vien slavēja Latvijas pensiju sistēmu, kas esot ļoti veiksmīga, jo viss, kas tiek iemaksāts, tiekot arī saņemts atpakaļ, līdz ar ko labākām vecumdienām ir jāceļ algas.

Pensionāri nākamajā indeksācijā nākamā gada oktobrī varot sagaidīt pensiju palielinājumu 50% apmērā no kopējā algu pieauguma valstī. Tāpat tikšot meklēts risinājums, kā nodrošināt pienācīgas pensijas pensionāriem ar lielu darba stāžu un mazām pensijām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: