Piektdien, 27. maijā, Ventspils pilsētas dome nolēma slēgt sadarbības līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par biznesa inkubatora veidošanu Ventspils pilsētā.

Inkubators atradīsies nodibinājuma “Ventspils augsto tehnoloģiju parks” telpās. Ventspils pilsētas dome nodrošinās līdzfinansējumu inkubatora telpu nomai 5% apmērā līdz šī sadarbības līguma beigām – 2023. gada 31. decembrim.

Inkubatora mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu komersantu izveidi un attīstību Ventspils pilsētā un tai piegulošajās teritorijās, nodrošinot fiziskas personas un komersantus ar uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai nepieciešamo vidi (telpām), konsultācijām, apmācībām un pasākumiem par vispārīgiem uzņēmējdarbības jautājumiem, ekspertu konsultācijām, mentoru atbalstu un grantu līdzfinansējumu komersantu darbības izmaksām.

Laika periodā no 2016. gada līdz 2023. gadam inkubatoram ir izvirzīti sekojoši sasniedzamie rādītāji:

  • pirms inkubācijas atbalstu saņēmušo fizisko personu skaits – ne mazāk kā 160 gadā, t.sk. apmācīto personu skaits;

  • atbalstu saņēmušo komersantu skaits – ne mazāk kā 16 gadā;

  • nodarbinātības pieaugums komersantos, kas saņēmuši atbalstu – ne mazāk kā 32 pilnas slodzes darbinieki gadā.

Atbalsts komersantiem tiks sniegts, pamatojoties uz Ministru kabineta 2016. gada 3. maija noteikumiem nr. 279 “Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 3.1.1. specifiskā atbalsta mērķa "Sekmēt MVK izveidi un attīstību, īpaši apstrādes rūpniecībā un RIS3 prioritārajās nozarēs" 3.1.1.6. pasākuma "Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju inkubators" īstenošanas noteikumi”. Noteikumi nosaka, ka biznesa inkubatoru programmai tiek atvēlēts kopējais finansējums reģionālajiem biznesa inkubatoriem 25,7 milj. euro apmērā, ko veido Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 21,9 milj. euro apmērā un valsts budžeta finansējums 3,8 milj. euro apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: