Ar 1.jūliju eksperti sāks vērtēt Ventspils naktsmītnes, kuras pieteiktas ikgadējam Ventspils pilsētas domes organizētajam konkursam par labāko izmitināšanas uzņēmumu Ventspilī. Konkurss norisināsies līdz 15.septembrim.

 

Lai varētu izvērtēt izmitināšanas uzņēmumu attīstību pilsētā, veicinātu to darbības kvalitātes uzlabošanu, Ventspils pilsētas dome jau devīto gadu vērtēs visus izmitināšanas uzņēmumus, kas savu saimniecisko darbību veic Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā un kas ir reģistrēti Ventspils pilsētas domes Tūrisma informācijas centra datu bāzē.

 

Šobrīd Ventspilī naktsmājas piedāvā 110 izmitināšanas vietas, kurās var izmitināt 2053 cilvēku. No tām 6 ir viesnīcas ar 434 vietām, 20 viesu mājas ar 361 vietām, 17 brīvdienu mājas ar 126 vietām, 17 naktsmītnes privātmājā ar 159 vietām, 8 apartamenti ar 85 vietām, 4 hosteļi ar 474 vietām, 2 kempingi ar 240 vietām un 36 dzīvokļi daudzdzīvokļu mājās ar 174 vietām.

 

Augustā Ventspilī ekspluatācijā tiks nodota jaunā Ventspils Tehnikuma dienesta viesnīca, kurā būs ap 250 vietu. Veisnīca tiks izmantota Ventspils Tehnikuma vajadzībām un konkursā nepiedalās.

 

Konkursa dalībnieku vērtēšana notiks piecās grupās: viesnīcas, viesu nami, brīvdienu mājas, naktsmītnes privātmājās un apartamentos, kā arī hosteļi, jauniešu mītnes. Naktsmītņu izvērtēšanu veiks vairākas Ventspils pilsētas domes amatpersonas un trīs neatkarīgu ekspertu komisija. Eksperti izmitināšanas uzņēmumus apmeklēs klātienē, kā arī veiks pārbaudes sazināšanos pa oficiālo telefonu un e-pastu.

 

Katrā grupā tiks noteikti pirmo trīs vietu ieguvēji. Vērtēšanas komisija var ierosināt piešķirt arī īpašo nomināciju balvas. Uzvarētāji saņems atzinības rakstus un iespēju piedalīties Ventspils pilsētas domes Tūrisma informācijas centra organizētā izglītojošā mācību seminārā. Pirmo vietu ieguvēji saņems arī tiesības bez maksas izvietot reklāmu par savu izmitināšanas uzņēmumu 2016.gada Ventspils tūrisma brošūrā, kartē un Tūrisma avīzē.

 

Otro vietu ieguvēji saņems iespēju savu reklāmu bez maksas izvietot 2016.gada Ventspils tūrisma kartē un avīzē. Savukārt trešo vietu ieguvēji saņems iespēju bez maksas izvietot savu reklāmu 2016. gada Ventspils tūrisma avīzē. Ventspils pilsētas dome veic konkursa rezultātu paziņošanu un konkursa laureātu (visu kategoriju pirmo trīs vietu ieguvēju) popularizēšanu plašsaziņas līdzekļos.

 

Ar konkursa nolikumu var iepazīties mājas lapā www.ventspils.lv vai Ventspils TIC birojā Dārzu ielā 6, tālrunis 63622263, fakss 63607665, e-pasts: tourism@ventspils.lv

 

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: