Pērn zivsaimniecības nozares uzņēmumu topa līderis ar 5,27 miljonu latu apgrozījumu bija Ventspils novada zvejnieku uzņēmums SIA "Verģi", saglabājot šo pozīciju otro gadu pēc kārtas, liecina "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2013".

Nozares uzņēmumu "Top 10" iekļuvuši SIA "5B" ar 3,77 miljonu, SIA "Bradava" ar 3,07 miljonu, SIA "Zvejnieku saimniecība Irbe" ar 2,29 miljonu, SIA "Beltreids" ar 1,82 miljonu, AS "Kursa" ar 1,60 miljonu, SIA "Betterfiša" ar 1,51 miljonu, SIA "Zvejnieku kompānija Grifs" ar 1,40 miljonu latu apgrozījumu, kā arī SIA "Varita" ar 974 000 latu un SIA "Burtnieki" ar 841 000 latu apgrozījumu.

Kā norāda izdevuma eksperti, zivsaimniecības nozares mērķis nākamo septiņu gadu laikā ir dubultot kopējo gada apgrozījumu - no pašreizējiem 150 miljoniem latu eksports varētu kāpt līdz 300 miljoniem latu gadā.

Ļoti lielas iespējas esot arī Baltijas sardīņu apstrādei, kuras Rietumos izmanto galvenokārt zivju miltu ražošanai, kamēr Latvijā spēj sagatavot pasaulē pieprasītus konservus. Tāpat jāatjauno flote, kā arī jārekonstruē zivju pārkraušanas termināli un jābūvē jaunas ražotnes. Ražošanas jaudas un produkti ļaus apgūt jaunus tirgus, bet inovācijas produktu iepakojumā un sortimentā palīdzēs segmenta attīstībā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: