Kadastrālās vērtības izmaiņas Ventspils pilsētā nākamgad neskars dzīvojamos īpašumus un ražošanas objektus, bet nelielas izmaiņas sagaidāmas komercdarbības īpašumiem, liecina informācija Valsts zemes dienesta mājaslapā.

Iepriekšējā periodā Ventspils pilsētā aktīvāk pirkti un pārdoti dzīvokļi un apbūvētā zeme. Kaut arī dzīvokļu sektorā bija vērojama lielākā aktivitāte, tomēr izmaiņas dzīvokļu bāzes vērtībās 2014.gadā nebūs, jo notikušie darījumi apliecina, ka tās noteiktas atbilstoši tirgus situācijai.

Tāpat nekustamā īpašuma tirgū nav notikušas būtiskas izmaiņas savrupmāju un ražošanas objektu sektoros, līdz ar to bāzes vērtības nemainīsies dzīvojamajiem īpašumiem un ražošanas objektiem.

2014. gadā nelielas bāzes vērtības izmaiņas Ventspilī sagaidāmas komercdarbības īpašumiem.

Ievērojot vispārējo komercdarbības īpašumu vērtību līmeni Ventspils pilsētā, bāzes vērtība komercdarbības ēkām samazināsies ostas un tehniskās apbūves teritorijā (no 80 uz 75 latiem par kvadrātmetru), bet pieaugs Vasarnīcu ielas rajonā (no 110 uz 120 latiem par kvadrātmetru), Žāžciemā un Kurpniekciemā (no 80 uz 90 latiem par kvadrātmetru), lidostas tuvumā (no 65 uz 70 latiem par kvadrātmetru) un Krievlaukos (no 55 uz 60 latiem par kvadrātmetru).

Bāzes vērtību pieaugums skars tikai 15 objektus, savukārt samazinājums - vairāk nekā 40 komercdarbības objektus. Komercdarbības zemei bāzes vērtības Ventspils pilsētā nemainīsies.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: