Ventspils Livonijas ordeņa pilī notika bruņinieku turnīrs Lilium Vindaviensis, kur divas dienas bija vērojamas cīņas, dejas un dziesmas 14.-15.gs. garā.

Apskati foto no bruņinieku cīņām!   Šeit bruņinieku mielasta foto!

 

Pasākumā piedalījās seno cīņu klubi ar autentisku bruņojumu, seno deju un mūzikas grupas, amatnieki, zīlnieks, jokdari un nelgas. Darbojās darbnīcas jauniešiem un bērniem (Karogu heraldika, Atslēgu zīmes, Turnīra zīmogi, Laimes kauliņi, Iluminatori, Cukurgaiļi un cukurzvaigznes u.c.) Tieši šeit, pie 13. gs. pils mūriem varēja uzzināt, kas ir buhurts, ko dara ar alšpīsu, un kāds sakars basinetam ar ķiveri.

 

Turnīra pirmajā dienā jau no plkst. 12 darbojās darbnīcas un senās mūzikas grupa Ludus kopā ar deju grupu Ballare, dūdinieku Vili, brāli Ivaru un turnīra vadītāju, kurš ķērās pie klātesošo izklaides. Sākoties pirmajām turnīra cīņām, skatītājiem bija iespēja vērtēt cīnītājus no Comturia Wynda, Lübeck, Rodenpoys, Ugunszīme, Exertitus RigensisLDK Varčiai (Lietuva) un Geidānmuižas. Pēcpusdienā, beidzoties turnīra cīņām, un, ļaujot bruņiniekiem sagatavoties kopīgajai lielajai tuvcīņai - buhurtam, pils pagalmā skanēja koncerts ar seno deju, mūzikas grupas un Ugunspūtēja piedalīšanos.

 

Pirmās dienas turnīrs noslēdzās ar buhurtu - grupu cīņu. Tam sekoja bruņunieku mielasts, kurā viss arī bija ieturēts viduslaiku garā.

 

Svētdien turpinājās turnīra cīņas, darbojās darbnīcas. Vakara pusē notika turnīra uzvarētāja apbalvošana, kas balvā saņēma pēc 14. gs. parauga darinātu dunci. Par labāko cīnītāju kļuva Rīgas kluba Lībeka pārstāvis Vladimirs Maksimenko jeb Hartmans.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: