«Pagājušā gada beigās veiktās socioloģiskās aptaujas rezultāti liecina, ka ventspilniekiem vissvarīgākie jautājumi ir bezdarba likvidēšana un rūpniecisko ražotņu attīstība, uzņēmējdarbības atbalstīšana,» skaidro Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis.

Šie jautājumi šobrīd uztrauc aptuveni 40% ventspilnieku. Ņemot to vērā, Ventspils brīvostas pārvalde par savu galveno uzdevumu uzskata ražotņu attīstību industriālajās zonās. Šajā ziņā esam sasnieguši jau jūtamus rezultātus. Ja vēl pirms kādiem desmit gadiem Ventspils tika uzskatīta tikai par ostas pilsētu, tad tagad tā ir ne tikai osta, bet arī rūpnieciskais centrs. Darba vietu skaits abās nozarēs šobrīd ir izlīdzinājies.

Lai ieinteresētu investorus palikt Ventspilī, aizķerties šeit, mums ir jāpiedāvā pēc iespējas pievilcīgākas teritorijas un izdevīgāki apbūves nosacījumi. Tāpēc savulaik, nosakot Ventspils brīvostas teritorijas robežas, Ministru kabinets iekļāva tajā diezgan lielus brīvus zemes gabalus, uz kuriem var izvietot rūpnieciskās ražotnes tā, lai tās netraucētu ērti dzīvot. Šī iemesla dēļ arī veikti teritorijas plānojuma grozījumi – lai potenciālās rūpnieciskās ražotnes atrastos pēc iespējas tālāk no dzīvojamās zonas.

Un, ja šajā teritorijā lielākā vai mazākā mērā nepieciešama meža zemju transformācija, tad tā ir jāveic, jo alternatīva tam var būt tikai viena – rūpniecisko objektu celtniecība dzīvojamo māju tuvumā. Manuprāt, atbilde uz jautājumu – būvēt vai nebūvēt – šobrīd ventspilniekiem ir skaidra. Protams, tiks ievērotas visas likuma prasības, veikti visi nepieciešamie ražotņu ietekmes pētījumi, noskaidrots iedzīvotāju viedoklis un organizētas diskusijas saistībā ar ventspilniekus interesējošiem jautājumiem.

Citādi tādi projekti nevar tikt realizēti. Norādītā teritorija ir vispiemērotākā rūpnieciskajai apbūvei, jo tur ražotnes nevienam netraucēs. Aicinu iedzīvotājus reāli skatīties uz pilsētas un tās rūpnieciskās zonas turpmākās attīstības perspektīvu.

Vēsturiski tā izveidojies, ka Ventspils osta atrodas līdzās dzīvojamajai zonai. Vai tad būtu prātīgi vēl lielāku slodzi uzlikt dzīvojamajai zonai, būvējot līdzās tai rūpnieciskos objektus? Domāju, ka ne. Tādēļ Ventspils brīvostas pārvalde arī paredz šo objektu atrašanos ārpus dzīvojamās zonas. Un, ja mēs runājama par zaļajiem stādījumiem, tad zaļāku pilsētu kā Ventspils Latvijā grūti atrast.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: