Trešdien Ventspils brīvostas pārvaldē parakstīts līgumus ar SIA „EUROLCDS” par zemes un ēkas nomu trīsdimensiju (3D) attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīcai Ventspilī.

Fotogrāfijas no pasākuma.

Līgumi paredz, ka pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma līdz nākamā gada rudenim Ventspilī būs uzcelta rūpnīca, kur varēs ražot šķidro kristālu (LCD) plāksnes, 3D filmu skatīšanās brilles, kā arī īpašus daudzplākšņu LCD monitorus.

Ventspilī līdz 2012.gada rudenim plānots uzcelt SIA „EUROLCDS” trīsdimensiju (3D) attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīcu. SIA „EUROLCDS” valdes priekšsēdētājs Ilmārs Osmanis informē, ka jaunajā rūpnīcā paralēli šķidro kristālu (LCD) plāksnēm, 3D filmu un televīzijas skatīšanās brillēm un ar to saistīto elektroniku iecerēts ražot arī īpašus daudzplākšņu LCD monitorus, kuri spēj atveidot 3D attēlus, kas skatāmi bez īpašām brillēm un dažādos rakursos.

Šobrīd SIA „EUROLCDS” ir viens no Ventspils Biznesa inkubatora uzņēmumiem un projekta ieviešanas grupa jau aktīvi strādā, lai ar Biznesa inkubatora atbalstu izstrādātu prototipus produktiem, kurus pēc tam ražos jaunajā rūpnīcā.

Stāstot, kāpēc ražotnei izvēlēta Ventspils, Osmanis min trīs faktorus – pašvaldības īpašumā esoša zeme, brīvostas atbalsts ražošanas ēku uzbūvēšanā un Ventspils Augstskola, kas sagatavo speciālistus. „Patiesībā tas, kā Ventspilī tiek risināti jautājumi, kas saistīti ar ražošanas attīstību, nav nekas unikāls. Tā tam vajadzētu būt visur,” piebilst Osmanis.

Ventspils brīvostas pārvalde ar SIA „EUROLCDS” parakstīja divus līgumus: par ēkas nomu un zemes nomu. SIA „EUROLCDS” ražošanas vajadzībām tiks iznomāts 1,47 ha liels zemes gabals Ventspils brīvostas teritorijā Kaiju ielā 9, uz kura paredzēts uzbūvēt 4300 m2 lielu ražošanas ēku. Ēkas nomas līgums tostarp paredz, ka pašu ražošanas ēku būvē pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma, bet uzņēmums to pēc tam no Brīvostas pārvaldes nomā. Viena no īpašajām ēkas vērtībām būs ISO7 klases „tīrā telpa” 1800m2 platībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: