Tūrisma firmas Tobago vadītāja un gide Iveta Rīvāne uzskakta, ka ekskursiju kuģītis "Hercogs Jēkabs" ir neatņemama Ventspils sastāvdaļa. 

"Nu "Jēkabam" būs jau sešpadsmitā sezona, kā smejos, kuģītim pase jāsaņem. Patiesībā nav daudz to pilsētu, kur tiek piedāvāts par tik saprātīgu cenu pabūt uz ūdens. Labi, ka uz Hercoga Jēkaba ir divi klāji – gan atklātais, gan slēgtais.

 

Neapšaubāmi visi, kas brauc uz Ventspili, it īpaši tie, kas šeit ierodas no tā dēvētā kontinenta, labprāt izmanto iespēju pavizināties kuģītī. Protams, visiem gribētos arī jūrā izbraukt, bet Jēkabs ir paredzēts kuģošanai iekšējos ūdeņos. Tomēr jauki, ka pilsētā šāda iespēja tiek piedāvāta, jo cilvēkiem, atbraucot uz Ventspili, ir iespēja nopirkt vairākus tūrisma pakalpojumus – pietiek naudas mu­zejiem, bānītim un citām izklaidēm. Manā skatījumā Jēkabs ir dāvana tūristiem, jo diez vai tas sevi atpelna no biznesa viedokļa, bet ir labs veids, kā piesaistīt tūristus. Viņi atbraucot savu naudu iztērē arī citur, ventspilniekiem ir darbs veikalos, viesnīcās un kafejnīcās.

Esmu novērojusi, ka ar Jēkabu grib izbraukt gandrīz katrs, kurš atbraucis uz Ventspili, taču brauc arī vietējie. Pati salīdzinoši reti dodos līdzi, jo pirms tam ekskursijas laikā esmu pastāstījusi par ostu un tās piestātnēm. Brauciena laikā ir iespēja ostu apskatīt no cita skatu punkta – ir atšķirība, vai skaties no krasta uz lielu kuģi, vai ar mazo Jēkabu brauc garām lielajam kuģim. Tās ir citas emocijas – var aptvert, cik tie kuģi lieli. Ja braucu līdzi, vairāk stāstu, kas notiek ostā.

Domāju, ka sava daļa veiksmes slēpjas arī kuģīša nosaukumā un kaut kādā ziņā tas simbolizē mūsu pilsētas pašapziņu – mazi, bet spēcīgi. Un šī nosaukuma dēļ man ar tūristiem ir iemesls parunāt par vēsturi un pastāstīt, kas bija Kurzemes un Zemgales hercogistes hercogs Jēkabs."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: