Šogad noslēgsies vairākus gadus ilgušais Ventspils brīvostas pievedceļu rekonstrukcijas un izbūves projekts. Tiks pabeigti daži pērn iesāktie ielu posmi, kā arī tiks remontētas pilsētas ielas, toskait vairāki Lielā prospekta posmi.

Jau šobrīd sākušies ceļu būvdarbi vairākās vietās pilsētā – Jēkaba ielā, Dzelzceļnieku ielā (1. att.). Notiek arī piebraucamā ceļa izbūve uz nekustamo īpašumu Fabrikas ielā 12. Šodien tiek sākta arī Ganību ielas rekonstrukcija.

 

Savukārt atsevišķas ielas, kas tika izbūvētas pagājušā gada nogalē, pēc pozitīvu laboratorisko atzinumu saņemšanas vēl atliek nodot ekspluatācijā, skaidro Ventspils brīvostas pārvaldes tehniskās nodaļas vadītājs Māris Petrovskis. «Kad būvdarbi pabeigti, pirms to pieņemšanas un ielu nodošanas ekspluatācijā tiek veiktas laboratoriskās analīzes. Ielas ekspluatācijā tiek nodotas tikai tad, ja atzinumi ir pozitīvi. Ja rodas kādas šaubas, laboratorijās vēl papildus tiek veikti ceļa seguma kvalitātes mērījumi, lai pārliecinātos par objektīvo situāciju. Taču pavisam drīz arī Dzintaru ielas posms no Ziemeļu ielas 21 līdz nekustamajam īpašumam Dzintaru ielā 21 tiks nodots ekspluatācijā.

Kustes dambis un Celtnieku iela ir tā dēvētie pārejošie projekti. Tas nozīmē, ka remontdarbi tika uzsākti jau pagājušajā gadā, bet šogad tie jānoslēdz. Ņemot vērā to, ka būvdarbi ilga līdz pat pērnā gada nogalei, ziemas apstākļos netika veikta noslēdzošās ielas seguma kārtas uzklāšana. Jau sākot projektu, tika paredzēts, ka to veiks šogad – laikā, kad gaisa temperatūra ļaus to izdarīt kvalitatīvi un atbilstoši tehnoloģiskajām prasībām.

 

Šogad tiks noslēgta arī Sanatorijas ielas turpinājuma izbūve, kā arī izbūvēts pievedceļš Tehnoloģiju centram un potenciālajiem Tehnoloģiju parka objektiem Kaiju ielā.

 

Dzintaru ielā 68 veikta veco ūdens attīrīšanas iekārtu demontāža. Vecākās iekārtas ir demontētas, un teritorija ir atbrīvota ostas paplašināšanai nākotnē.

 

Tāpat ir izbūvēta Krasta iela posmā no Virves ielas līdz Medus ielai. Veikti arī visi laboratoriskie mērījumi, un projekts tiks noslēgts. Savukārt Latgales ielas posms jau nodots ekspluatācijā un satiksme pa to atjaunota.

 

Lielo prospektu, kur rekonstrukcijas darbi tika sākti jau pērn, tieši šogad gaida vislielākās pārvērtības. Pagājušā gada nogalē tika rekonstruēta ietve posmā no Brīvības ielas līdz Lāčplēša ielai, bet šogad pienākusi kārta ielas braucamajai daļai.

 

Darbi tiek uzsākti šonedēļ, un iedzīvotājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

 

Tiks rekonstruēts arī tilts pār Vidumupīti (2. att.). Taču satiksme pār to netiks slēgta pilnībā, bet gan daļēji. Vispirms tiks rekonstruēta josla upītes lejteces pusē, pēc tam – otra. Savukārt automašīnu kustība rekonstrukcijas laikā notiks tikai vienā virzienā, skaidro Petrovskis. Virzienā uz centru tā tiks atļauta, taču virzienā no centra kursēs tikai operatīvais un sabiedriskais transports. Apvedmaršruts būs pa Brīvības ielu un Sarkanmuižas dambi.

 

Šodien tiek sākta arī Ganību ielas rekonstrukcija posmā no nekustamā īpašuma 107 (rūpnīcas Malmar Sheet Metal ēka) līdz pat pilsētas administratīvajai robežai. Arī Jēkaba iela posmā no Ganību līdz Bebru ielai jau ir pilnībā slēgta satiksmei un tiek rekonstruēta. Būvdarbi šogad norisināsies arī laukumā pie Ventspils brīvostas piestātnes 40A, kas atrodas iepretim teātra namam Jūras vārti. Maijā sākta arī Brīvības ielas rekonstrukcija posmā no Lielā prospekta līdz Lāčplēša ielai. Tiks veikta gan ūdens un kanalizācijas sistēmu maiņa, kā arī jaunas siltumtrases izbūve. Dzelzceļnieku ielas tālākajā galā līdz šim bija tupiks. Tagad tiek izbūvēts tās savienojums ar Kustes dambi arī otrā galā. Jau šonedēļ rekonstrukcija tiks sākta arī Inženieru ielas posmā no Dzeņu ielas līdz Katoļu ielai. Arī šo posmu slēgs satiksmei un veiks pilnu tās rekonstrukciju. Mainītas tiks arī ūdensvada un kanalizācijas sistēmas. Iedzīvotājiem jārēķinās, ka remonta laikā tiks mainīts arī sabiedriskā transporta maršruts. Nelielu rekonstrukciju piedzīvos arī Inženieru ielas posms no Kuldīgas ielas līdz Pļavas ielai – tur notiks seguma maiņa. Šobrīd notiek iepirkuma procedūra arī par Kroņu ielas (3. att.) rekonstrukciju. Tā šogad tiks rekonstruēta posmā no Vasarnīcu ielas līdz Loču ielai. Tajā pašā iepirkumā tiks noskaidrots, kas šogad būvēs servitūta ceļu uz nekustamo īpašumu Rūpniecības ielā 24A.

Tāpat plānā ir vēl divu Lielā prospekta posmu rekonstrukcija – no Aleksandra ielas līdz Kuldīgas ielai, kā arī no Saules ielas līdz Poruka ielai. Jāpiebilst, ka, rekonstruējot Saules un Poruka ielas posmu, krustojumā ar Katoļu ielu tiks uzstādīts luksofors (4. att.).

Savukārt uz gājēju pārejas pie Poruka ielas (5. att.) – speciālais pārejas apgaismojums, lai nodrošinātu lielāku satiksmes drošību.

Noslēdzot pievedceļu rekonstrukcijas projektus, laikā no 2010. gada Ventspils brīvostas pārvaldes investīcijas tajos sasniegs aptuveni 37 miljonus eiro. Pievedceļu izbūve un rekonstrukcija īstenota, piesaistot ES līdzfinansējumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: