Gadu pēc būvdarbu uzsākšanas Ventspils brīvostas teritorijā Rūpniecības ielā 24 izaugusi uzņēmuma Hydraulik Bauteile Baltic mūsdienīgā ražošanas ēka. Kompānija nolēmusi paplašināt savu darbību Ventspilī.

Līdz rudenim uzņēmuma vadība cer savu jauno ražotni Rūpniecības ielā 24 atklāt. Bet jau rīt šeit uz tradicionālajiem grilēšanas svētkiem vācu gaumē ieradīsies pilsētas domes un Brīvostas pārvaldes, kā arī klientu un sadarbības partneru pārstāvji, tai skaitā arī no Vācijas, kuriem tiks organizētas pirmās raudzības – prezentētas jau praktiski gatavās telpas un daļa iekārtu. Būvdarbi, kurus veic latviešu–vācu uzņēmums SCL Steel Costructions Latvija, jau gandrīz pabeigti, daļēji uzstādīts arī aprīkojums, turpinās piegulošās teritorijas labiekārtošanas darbi.

 

Līdz šim uzņēmums Hydraulik Bauteile Baltic īrēja telpas Rūpniecības ielā 18, kur galvenokārt nodarbojās ar gatavu hidraulisko savienojumu, kas atvesti no Eiropas, tirdzniecību. Jaunajā divstāvu ēkā ar kopējo platību 1500 kvadrātmetru uzņēmums uzsāks sērijveida hidraulisko iekārtu montāžu. Zem viena jumta būs montāžas cehs, noliktava, veikals un administratīvās telpas. Uzņēmums saviem esošajiem un arī jaunajiem klientiem plašā izvēlē piedāvās hidrauliskos komponentus, savienojošos elementus, hidrosūkņus, hidromotorus, hidrauliskos pievadus un cita veida ierīces, stāsta Hydraulik Bauteile Baltic pārstāvis Ventspilī Alfrēds Grieze. Daļa gatavo iekārtu, piemēram hidrauliskie pievadi, jau pavisam drīz sāks doties arī pretējā virzienā – no Ventspils uz Vāciju. Turklāt hidraulisko savienojumu pasūtījumu apjoms Vācijā aug, tas arī sekmējis kompānijas lēmumu paplašināt savu darbību Ventspilī.

 

«Pateicoties mazākām darbaspēka izmaksām, Ventspilī hidraulikas izgatavošana ir izdevīgāka nekā Vācijā,» neslēpj Hydraulik Bauteile Baltic vadītājs Manfreds Rukopfs, kas patlaban ir Ventspilī. Viņš atzīst, ka arī Latvijas tirgus pagaidām nav hidraulisko un pneimatisko ierīču piedāvājumu pārblīvēts, atšķirībā no Vācijas tirgus. Latvijā lielākie Hydraulik Bauteile konkurenti ir Hansa flex, Hydroscand un Parker, Ventspilī no nosauktajām kompānijām strādā vien Hansa flex.

 

Uzņēmumu Hydraulik Bauteile Baltic, kas no 2008. gada strādā Ventspils brīvostas teritorijā, nodibināja vācu kompānija Hydraulik Bauteile GmbH, kura strādā kopš 1974. gada. Tagad abi uzņēmumi pieder vienam īpašniekam Andreasam Drellam, bet katrs darbojas patstāvīgi, stāsta Grieze. Hydraulik Bauteile GmbH uzsāka savu darbību Vācijā, kur nodarbojās ar hidraulisko savienojumu un pneimatisko iekārtu vairumtirdzniecību, kā arī izpildīja citus pasūtījumus, nodrošinot piegādes loģistiku. «Darām visu, ko mūsu klienti vēlas,» norāda Rukopfs. Hidrauliskos mezglus un savienojumus kompānija pārdod dažādu nozaru uzņēmumiem – mašīnbūves, kuģubūves, dzelzceļa. Uz Ventspili uzņēmums pārcēlās, pateicoties vienam no saviem senajiem klientiem – Bucher Schoerling Baltic. «Trīsdesmit gadus mēs piegādājām hidrauliskās iekārtas Vācijas koncerna Bucher uzņēmumiem. Pēc Bucher pārstrukturizācijas un lēmuma daļu ražošanas pārcelt uz Ventspili vēl kādu laiku turpinājām veikt piegādes no Hannoveres, bet pēc tam sapratām, ka no loģistikas viedokļa izdevīgāk ir, ja kompānijas pārstāvniecība atrodas blakus Bucher ražotnei,» turpina Rukopfs. Tā, sekojot uzņēmumam Bucher Schoerling Baltic, uz Ventspili no Vācijas pārcēlās arī Hydraulik Bauteile Baltic.

 

Tagad vēl bez galvenā klienta – Bucher Schoerling BalticHydraulik Bauteile veiksmīgi sadarbojas arī ar daudziem vietējiem pircējiem, piemēram, zvejniecības kompānijām BraDava un Grifs, piegādājot tām hidrauliskās iekārtas kuģiem. Septiņu darba gadu laikā Ventspilī Hydraulik Bauteile paplašinājis savu klientu loku, kas ļauj arī pašam uzņēmumam attīstīties, uzsver Rukopfs. Kopš darbības uzsākšanas Ventspilī, uzņēmuma apgrozījums, pateicoties vietējiem klientiem un pircējiem Vācijā, trīskāršojies, norāda Rukopfs.

 

Ražošanas paplašināšanai Hydraulik Bauteile no Ventspils brīvostas uz 45 gadiem iznomāja aptuveni 8000 kvadrātmetru lielu zemes gabalu un uzbūvēja šajā teritorijā sev piederošu ēku. Būvdarbi tika īstenoti par pašu līdzekļiem, ņemot kredītu. Attīstībā ieguldīti vairāk nekā 700 tūkstoši eiro. Uzņēmumā šobrīd nodarbināti 6 cilvēki, pēc jaunās ēkas atklāšanas darbinieku skaits sasniegs 10 cilvēkus, pastāstīja Grieze. Hidraulisko iekārtu ražotnei būs nepieciešami montētāji, kā arī vairāki biroja darbinieki.

 

Hydraulik Bauteile Baltic

  •  dibinātājs – vācu kompānija Hydraulik Bauteile GmbH;
  • Ventspilī – kopš 2008. gada;
  • septiņu gadu laikā apgrozījums trīskāršojies;
  • darbības jomu paplašināšana – no vairumtirdzniecības līdz sērijveida montāžai un ražošanai.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: