Pievedceļš, kas no Rūpniecības ielas ved uz nekustamajiem īpašumiem Rūpniecības ielā 12a un 12b, ir tikai viens no deviņiem šogad ieplānotajiem objektiem vērienīgajā ostas termināļu un industriālo zonu pievedceļu rekonstrukcijas programmā, kuru īsteno Ventspils brīvostas pārvalde. Taču šī ceļa rekonstrukciju un sakārtošanu jau sen gaidīja Rūpniecības ielas industriālās zonas uzņēmumu darbinieki un klienti.

No Rūpniecības ielas uz nedaudz atstatu esošajām ēkām vedošā pievedceļa rekonstrukcija rit pilnā sparā. Darbus vada ģenerāluzņēmējs SIA Variants. Brīvostas pārvalde cenšas labiekārtot pievedceļu uz savu teritoriju Rūpniecības ielā, lai radītu labvēlīgākus apstākļus gan šajā industriālajā zonā jau esošajiem uzņēmumiem, gan arī potenciālajiem klientiem, kuri, iespējams, nākotnē vēlēsies atvērt šeit jaunas ražotnes, norāda Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks Arnis Mazalis.

Pirmie par pievedceļa rekonstrukciju un labiekārtošanu priecājas tie, kas jau tagad šeit strādā. Divstāvu ēkā Rūpniecības ielā 12b atrodas kompānijas Elektriķis, Energoprojekts un Inženiertehniskie projekti, kā arī veikals Elektromateriāli. 50 metru tālāk – metālapstrādes uzņēmuma Metserviss birojs un ražošanas korpuss. Netālu atrodas arī AS Diāna galdniecības darbnīca. Visi uzskaitītie uzņēmumi darbojas brīvostas teritorijā.

Pavasarī un rudenī grantētais ceļš, kas šeit bija līdz šim, parasti kļuva neizbraucams, bet vasarā sausā laikā ļoti putēja, apstiprina SIA Inženiertehniskie projekti valdes priekšsēdētājs Māris Priedēns. Tieši šī kompānija, uzvarot konkursā, izstrādāja pievedceļa rekonstrukcijas projektu. Pirms diviem gadiem šeit izbūvēja jaunu ūdensvadu un sadzīves kanalizācijas tīklu. Savukārt pēc rekonstrukcijas pabeigšanas krasi izmainīsies arī pats pievedceļš – tur būs betona un bruģakmens segums, mūsdienīgs apgaismojums un ērtas autostāvvietas. Tādējādi ceļš kļūs ērtāks gan uzņēmuma darbiniekiem, gan klientiem, uzskata Priedēns.

Pievedceļa rekonstrukcijas pabeigšanu ar cerībām gaida arī kompānijās SIA Elektriķis un SIA Energoprojekts, kur strādā ap 70 cilvēku. Rudenī, kad cēlās gruntsūdeņu līmenis, bija grūti piebraukt, bet cilvēkiem, lai nokļūtu darbā, bija jābrien pa dubļiem, stāsta abu kompāniju valdes priekšsēdētājs Dzintars Salmiņš. Uzņēmumi projektē un veic elektromontāžas darbus. To klientu vidū ir daudz pilsētas uzņēmumu un iestāžu. Uzņēmums Elektriķis instalējis visas elektroierīces, signalizāciju un videonovērošanu jaunajā poliklīnikā, ierīkojis apgaismojumu daudzās pilsētas ielās un veicis citus darbus ne tikai Ventspilī, bet visā Kurzemē.

Līdzās birojam atrodas arī elektropreču veikals, kur iepērkas daudzi ventspilnieki, profesionāli elektriķi un specializētie uzņēmumi, bet piegādātāji pieved preces. Tagad visas problēmas, kas bija saistītas ar piebraukšanu birojam un veikalam, būs atrisinātas, priecājas Salmiņš, sakot par to paldies Brīvostas pārvaldei.

Gaidīts un vajadzīgs projekts

Aldonis Kārkliņš, SIA Metserviss valdes priekšsēdētājs

- Pievedceļa rekonstrukcija ir aktuāla mūsu metālapstrādes uzņēmumam, kas kopš 2004. gada atrodas no Ventspils brīvostas nomātajā teritorijā Rūpniecības ielā 12c. Uzņēmuma kolektīvs ir neliels – 16 cilvēku, taču ik dienas šeit ierodas vismaz 50 klientu mašīnas. Metserviss ražo un remontē nestandarta metālizstrādājumus un konstrukcijas, sniedzot pakalpojumus daudzām pilsētas un novada iestādēm.

Remontējam un restaurējam šaursliežu vagonus un lokomotīves Piejūras brīvdabas muzejam, palīdzam uzturēt un remontēt sporta objektus un aprīkojumu Olimpiskajam centram Ventspils, remontējam lauksaimniecības tehniku, izpildām Labiekārtošanas kombināta un uzņēmuma Malmar Sheet Metal pasūtījumus. Ik gadu piedalāmies ter­mināļu «Ventspils nafta» termināls un Ventbunkers konstrukciju remontā. Sadarbojamies ar zivapstrādes uzņēmumiem, Rīgas muzeju.

Tāpat mūsu klientu vidū ir arī individuālie pasūtītāji. Cenšamies palīdzēt visiem, kas pie mums vēršas pēc palīdzības, un priecājamies, ka pēc pievedceļa rekonstrukcijas klientiem būs ērtāk mums piekļūt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: