Sakarā ar straujo temperatūras maiņu, tai paceļoties līdz +4 grādiem, un intensīvo lietu naktī no 22. uz 23.februāri, kas veicinājis strauju sniega kušanu, Ventspils pilsētā strauji cēlies ūdens līmenis, appludinot gan brauktuves, gan privātos īpašumus.

Foto no plūdiem Ausekļa un Stacijas ielas krustojumā ŠEIT un arī ŠEIT!

Ūdens noplūšanu lietus ūdens kanalizācijas sistēmā traucē sastumtie sniega vaļņi, kā arī privātajos dzīvojamo māju rajonos, kur darbojas virszemes meliorācijas sistēmas, aizsalušie grāvji un caurtekas.

Šobrīd Ventā un Vidumupītē, kas savāc ūdeni no melioratīvām sistēmām, ūdens līmenis ir pacēlies par 50-70 cm, līdz ar to traucējot ūdens notecei no mazākiem grāvjiem.

Kritiskākajās vietās tiek veikti darbi, lai rastu risinājumu ūdens novadīšanai, gan atrokot un cenšoties attīrīt caurtekas, gan mēģinot ar karstu ūdens tvaiku tās atkausēt, kā arī cenšoties attīrīt grāvjus no ledus. Pilsētas ielās un to krustojumos strādā tehnika, ar kuru attīra lietus ūdens noteces akas, lai ūdens varētu notecēt lietus ūdens kanalizācijas sistēmās, atbrīvojot brauktuves un gājēju pārejas no ūdens peļķēm.

Darbu veikšanā ir iesaistītas vairākas Ventspils būvfirmas – pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts”, SIA „Kopne”, SIA „LAMD Serviss”, SIA „VIA”, SIA „Galantus”, kā arī pašvaldības SIA „Ūdeka” speciālā tehnika. Kopumā tieši pie grāvju attīrīšanas un atbrīvošanas no sasaluma strādā 8 tehnikas vienības.

23.februāra rītā ir saņemti vairāk kā 40 pieteikumi no privātmājām par plūdu draudiem, tādēļ šo ielu grāvju un caurteku attīrīšana var ievilkties pat vairākas dienas.

Kopumā pilsētā ir ap 30 km maģistrālo grāvju un ap 150 km dažādu mazo grāvīšu, kuri saskaņā ar pilsētas labiekārtošanas noteikumiem jātīra pieguļošo teritoriju īpašniekiem, tomēr, ņemot vērā ārkārtas situāciju, pašvaldība no savas puses ir iesaistījusi plūdu likvidēšanas darbos visu iespējamo būvfirmu pieejamo tehniku, lai mēģinātu likvidēt plūdus iespējami ātrāk. Situācija ir viskritiskākā Ausekļa ielā, Stacijas ielā, Blaumaņa ielā, Saldus ielā, Vārves ielā un Mazajā Zvaigžņu ielā.

Pašvaldības iestāde „Komunālā pārvalde” turpinās regulāri informēt iedzīvotājus par paveikto situācijas risināšanā.

Par lietavu un atkušņa radītajām problēmām lasiet arī piektdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: