Pagaidām sinoptiķiem pieejamās prognozes stabilas ziemas iestāšanos ar salu un sniegu nesola arī janvārī, nformē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Ja kādu dienu arī pazemināsies gaisa temperatūra un izveidosies sniega sega, tad jau pēc dažām dienām atkal būs atkusnis. Stabila ziema ar salu un sniegu tuvākā mēneša laikā pagaidām neiezīmējas, sacīja sinoptiķi.

Šajā darba nedēļā laika apstākļus Latvijā noteiks ciklonu darbība, tādēļ laika apstākļi saglabāsies nepastāvīgi: debesis bieži klās mākoņi, un gandrīz katru dienu gaidāmi nokrišņi - lietus, slapjš sniegs, savukārt gada beigās - arī sniegs.

Ciklonu darbības ietekmē rietumu puses vējš katru dienu piekrastē sasniegs vētras spēku 20-24 metri sekundē (m/s). Visstiprākās vēja brāzmas, kad 18-23 m/s gaidāmi teritorijas lielākajā daļā, bet piekrastes rajonos pat 25-27 m/s, ir gaidāmas šodien un naktī uz trešdienu. Līdz ar rietumu puses vējiem saglabāsies salīdzinoši silts laiks: gaisa temperatūra pārsvarā būs no mīnus 1 līdz plus 6 grādiem pēc Celsija skalas.

Gada nogalē un jaunā gada pirmajās dienās atmosfēras spiediens pakāpeniski paaugstināsies, vējš pierims, un iegriezīsies no austrumiem, līdz ar to laiks kļūs nedaudz vēsāks: gaisa temperatūra nakts laikā pazemināsies un būs no mīnus 1 līdz mīnus 5 grādiem, savukārt dienas laikā tā nebūs augstāka par 0 līdz mīnus 3 grādiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: