Otrdienas rītā Kolkā līdz ar pērkona lietusgāzēm no rīta bijusi arī intensīva krusa, kas noklājusi baltu zemi, liecina sociālajos tīklos publicētās aculiecinieku, tostarp Kolkas pagasta pārvaldes, fotogrāfijas.

Lietus daudzums sasniedza attiecīgi 27 un 32 milimetrus, un tas ir vairāk nekā trešdaļa no mēneša nokrišņu normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Saskaņā ar vietējo iedzīvotāju mērījumiem nokrišņu daudzums vietām pārsniedzis 50 milimetru, arī krusas slānis vietām bijis vairāku centimetru biezumā.

Jau ziņots, ka otrdien Latvijā būs daļēji mākoņains laiks, daudzviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus, bet vietām līs spēcīgi un pērkona pavadībā, prognozē sinoptiķi.

Iepriekšējās diennaktīs spēcīgi lija valsts austrumu daļā - kopējais nokrišņu daudzums plašā teritorijā pārsniedza 30 milimetru. Tostarp Gulbenē un Skrīveros no sestdienas līdz pirmdienas pēcpusdienai bija aptuveni 54 milimetri nokrišņu, Alūksnē - pat 73,5 milimetri jeb 80 procentu no mēneša normas.

Iespējams, trešdien un ceturtdien Latgalē un Vidzemes austrumos ilgstoši līs, turklāt pastāv risks, ka līs tik daudz, ka dažas upes izies no krastiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: