Jau informēts, ka intensīvās snigšanas rezultātā, sniega tīrīšanas tehnikas vienības strādā pastiprinātā režīmā. Visu nakti arī no 4.uz 5.janvāri tika veikta brauktuvju attīrīšana no sniega un kaisīšana ar pretslīdes materiālu.

Darbi tika veikti galvenokārt pilsētas ielu , gar ielas malām stāvvietu un stāvlaukumu attīrīšanā.

Lielākā daļa daudzdzīvokļu namu pagalmu iespēju robežās tika iztīrīti jau dienas laikā 4.janvārī, un nakts laikā to darīt nav iespējams, jo tad tie ir pilni ar automašīnām, kas apgrūtina sniega pārvietošanu. Šīs dienas laikā tiks apsekoti un pārbaudīti pagalmi, kur būtu nepieciešams vēl veikt sniega attīrīšanu un organizēti tīrīšanas darbi.  

Šobrīd uzskatām, ka braukšanas apstākļi ir apmierinoši un saskaņā ar laika prognozi tiem vajadzētu uzlaboties, jo jaunus nokrišņus tuvākajā laikā nesola.     

Stiprā vēja dēļ joprojām vairākās pilsētas ielās veidojas sniega sanesumi, un tie tiks attīrīti, kā arī ielu tīrīšanas tehnika turpinās strādāt pastiprinātā režīmā, atkarībā no laika apstākļiem ielas uzturot atbilstoši to klasēm.

Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem un ņemt vērā, ka nepieciešams laiks, lai visas pilsētas ielas, kopējā garumā ap 190 km, atbrīvotu no sniega. Savukārt intensīvas snigšanas un putināšanas laikā ielas pilnībā no sniega atbrīvot nav iespējams.

Jāņem vērā tas, ka ir dabas apstākļi, ko nevar ietekmēt cilvēki, kas ir iesaistīti pilsētas ielu tīrīšanā, bet mūsu dienesti godprātīgi cenšas cīnīties ar dabas radītajiem apgrūtinājumiem.

Ventspilī visu diennakti tiek nodrošinātas tehnikas vienības dežūras un atbildīgie darbinieki dežūru laikā regulāri apseko ielu stāvokli.
Zvanīt par ielu attīrīšanu no sniega var Ventspils PI “Komunālā pārvalde” , Tel. 63624269 un Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” dežurantam  Tel. 26124782

Ventspils PI „Komunālā pārvalde” aicina autovadītājus iespēju robežās neatstāt uz ielām un auto stāvlaukumos savas automašīnas ilgstošai stāvēšanai, jo tas apgrūtina sniega tīrīšanu, veido brauktuves sašaurinājumus, kā rezultātā tiek apgrūtināta transporta līdzekļu kustība un palielinās drošas pārvietošanās riski.

 

 

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Pornieks 05.01.2017, 13:00:29

    Paldies tiem kas to dara.
    Tomēr ņemot vērā ka Latvijā vakar pāri par pusotra simta autoavāriju - neraugoties uz sinoptiķu brīdinājumiem esam pārsteigti nesagatavoti.

  • 0
    Bardaks 05.01.2017, 17:54:35

    Jūsu pretslīdes materiāls to brauktuvi pataisa vēl slidenāku,nekā braucot pa tīru sniegu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: