Šodien Latvijā turpināsies karstums un gaisa temperatūra jau daudzviet pārsniegs plus 30 grādu atzīmi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Šodien pēcpusdienā Rīgā gaisa temperatūra sasniegs plus 29, plus 31 grādu, brīdina sinoptiķi.

Jau priekšpusdienā Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra būs plus 27, plus 28 grādi un tā turpinās paaugstināties, pusdienlaikā sasniedzot plus 30 grādu atzīmi. Ap plkst.13 tiek prognozēts plus 31, plus 32 grādu karstums. Saskaņā ar prognozēm plus 33 grādu temperatūra tiks sasniegta pēcpusdienā - šāda temperatūra ir gaidāma Vidzemē, Latgalē un Zemgales dienvidu daļā.

Arī visā pārējā Latvijā pēcpusdienā gaidāms stiprs karstums - gaisa temperatūra būs plus 30, plus 32 grādi. Zem plus 30 grādiem gaisa temperatūra šodien būs Kurzemē, jūras piekrastē un gar Rīgas līča piekrasti. Zem plus 30 grādu atzīmes temperatūra nokritīsies vien vakarā, ap plkst.20.

Apskati foto, kā ventspilnieki izbauda karstumu!

Naktī uz piektdienu gaisa temperatūra nokritīsies līdz plus 20 grādiem, saullēktā tā būs ap plus 16, plus 18 grādiem. Tomēr rīta stundās tā atkal paaugstināsies un piektdien arī vietām gaidāmi plus 30 grādi.

Karstums saglabāsies līdz sestdienai, 8.augustam, kas nozīmē, ka gaisa temperatūra dienas laikā būs plus 27, plus 32 grādi, bet šodien un sestdien gaidāms karstums pat līdz plus 33 grādiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: