Aprīļa pēdējās dienas un maija pirmās dienas vēl būs pavasarīgi siltas, bet turpmāk Latvijā ieplūdīs aukstās gaisa masas un sinoptiķi prognozē pat sniegu, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

29. aprīlī gaiss iesils vēl līdz plus 18, plus 23 grādiem, nedaudz vēsāks būs piekrastē, bet trešdien, 30. aprīlī, vējš iegriezīsies no ziemeļiem un plus 20 grādi gaidāmi vien dienvidu rajonos. Naktīs atsevišķos rajonos saglabāsies salnas - pirms saullēkta termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādu atzīmes.

Maija pirmā diena būs mākoņaina un vējaina, gaidāms īslaicīgs lietus. Gaisa temperatūra pieturēsies plus 9, plus 14 grādu robežās ziemeļu rajonos un plus 15, plus 20 grādu robežās dienvidos. Taču turpmākās dienas ziemeļu vēja ietekmē valstī ieplūdīs aukstā gaisa masas, līdz ar to dienas laikā gaiss iesils vien līdz plus 8, plus 13 grādiem. Naktī uz 3. maiju lielākajā teritorijas daļā gaidāmas salnas.

Atsevišķās dienās gaidāmi nelieli nokrišņi, taču tie būs niecīgi, līdz ar to ļoti augsta ugunsbīstamība mežos saglabāsies.

Sinoptiķi prognozē, ka maija sākumā vietām var nedaudz snigt. Patlaban sniegs Vidzemes ziemeļos tiek prognozēts ar 5-35% varbūtību, un tas varētu būt naktī uz 1. maiju.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: