Naktī uz otrdienu visspēcīgākās vēja brāzmas gaidāmas Kurzemes ziemeļu rajonos, kur nakts pirmajā pusē vēja ātrums palielināsies līdz 28-30 metriem sekundē (m/s), ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas komandieris Genādijs Pavlovs informēja, ka glābēji vētrai sagatavojušies: "Gatavi esam vienmēr. Vēlreiz pārbaudām tehniku, zāģus, kas varētu būt nepieciešami vētras iespējamo postījumu likvidēšanai."

"Šodien sazināsimies arī ar pilsētas dienestiem, saskaņosim rīcību [iespējamo vētras postījumu novēršanā]," informēja Pavlovs. Ventspilī vētras gadījumā kritušos kokus un lūzušos zarus pārsvarā operatīvi savāc Ventspils labiekārtošanas kombināts, līdz ar to VUGD parasti nākas likvidēt postījumu sekas tikai Ventspils novadā, skaidroja Pavlovs.

"Lielākā problēma, iespējams, varētu būt elektrības pārrāvumi, bet cerēsim, ka pilsēta nepaliks bez elektrības," piebilda VUGD Ventspils daļas komandieris.

Vēja stiprums Ventspilī jau pašlaik ir palielinājies, bet pagaidām nav ziņu par vēja radītiem postījumiem. "Šī vēl nav vētra," piebilda Pavlovs, skaidrojot, ka pagaidām pilsētā viss ir mierīgi.

Ciklons, kas Latvijai atnesīs spēcīgo vēju, patlaban vēl virzās uz Ziemeļjūru, šķērsos Dāniju un Zviedriju. Baltijas jūras piekrastē vēja pastiprināšanās gaidāma nakts pirmajā pusē, drīz pēc pusnakts.

Vēlāk, uz nakts otro pusi, stiprs vējš gaidāms Vidzemes ziemeļu rajonos, kur vējš pūtīs brāzmās no 20 līdz 25 m/s.

Rīgā vēja ātrums būs mazāks - ap 20 m/s -, jo nav gaidāma vēja virziena maiņa. Savukārt vismazāk vēja spēku varēs sajust dienvidaustrumu rajonu iedzīvotāji - Latgalē vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-17 m/s. Vējš pierims otrdien no rīta.

Vēl stiprāka vētra gaidāma Igaunijā, kur vēja brāzmas būs līdz pat 33 m/s. Savukārt Lietuvā situācija būs mierīgāka nekā Latvijā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: