Noslēdzoties vasaras sezonai un pazeminoties āra gaisa temperatūrai, ir izslēgtas un ieziemotas pilsētas strūklakas.

Tā kā ir novērotas jau pirmās salnas un piedzīvoti arī pirmie lielie rudens vēji, šomēnes tika slēgtas visas septiņas Ventspils strūklakas. Lai sagatavotu strūklakas pārziemošanai, tika iztukšotas to sistēmas, notīrītas nogulsnes un noņemtas tehnoloģiskās iekārtas, kurām tiks veikti profilaktiskie remontdarbi, lai jau atkal pavasarī strūklakas varētu ieslēgt, un tās priecētu ventspilniekus un pilsētas viesus.

Arī šosezon pilsētā darbojās visas strūklakas – strūklaka Dzirnavu laukumā, „Lāses” pie Ventspils augstskolas, „Kuģu vērotājs” Ostas ielas promenādē, peldošā strūklaka Reņķa dārza dīķī, „Kāpu priede” Pārventas centrā, peldošā strūklaka Vidumupītē pie Lielā prospekta un „Saules laiviņas” Jaunpilsētas laukumā.

 

Jaunpilsētas laukuma labiekārtošanas laikā strūklakai “Saules laiviņas” tika iztīrīta grunts, nomazgāti ar laiku apkaļķojušies akmeņi, uzstādīts jauns apgaismojums un uzlabots apkārtnes labiekārojums

 

Šovasar tika veikti arī izmēģinājuma darbi jaunajai strūklakai, kas atradīsies Lielajā laukumā, tika pārbaudītas divu strūklakas mastu iespējas un strūklakas tehniskā funkcionalitāte. Lielā laukuma rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt līdz nākošā gada beigām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: