Noslēdzies Ventspils atklātā čempionāta pludmales volejbolā trešais posms.

Turnīrā piedalījās 10 pāri. Komandas tika sadalītas divās grupās. No katras grupas izslēgšanas spēlēs iekļuva trīs labākās komandas. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļuva pusfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas savā starpā spēlēja ceturtdaļfināla spēles par iekļūšanu pusfinālā. Grupu turnīrā komandas spēlēja vienu setu līdz 21 punktam.

Šoreiz turnīrs bija izteikti spēcīgs, jo nebija neviena komanda, kas nevarētu cīnīties par pirmo vietu grupā. Pieminēšanas vērts ir fakts, ka šoreiz no grupas izkļūt neizdevās iepriekšējā posma uzvarētājiem - Andim Maksimovam un Andim Bogdānovam. Tomēr bez godalgām abi Andi nedēļas nogalē nepalika - svētdien izcīnīta pirmā vieta Kuldīgas čempionāta posmā.

Trešajā Ventspils atklātā čempionāta posmā piedalījās trīs pāri no U18 Latvijas pludmales volejbola izlases, kurus trenē ventspilnieks Māris Vensbergs. Māris pats arī bija nolēmis startēt šajā turnīrā kopā ar savu jaunāko brāli Valteru. Kā vēlāk izrādījās, tad brāļu sadarbība šajā dienā bija visveiksmīgākā.

Pirmās vietas grupās izcīnīja Vensbergs / Vensbergs un Punculis / Jirgensons. Abas šīs komandas savās grupās nebija piedzīvojušas nevienu zaudējumu. Bet no savām grupām izkļuva arī Černuho / Anderšmits un Kauliņš / Liniņš, kā arī Martuzāns / Rībens un Bēša / Prokofjevs. Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē Bēša / Prokofjevs uzvarēja Černuho / Anderšmitu, bet otrajā ceturtdaļfinālā Kauliņš / Liniņš uzvarēja Martuzānu / Rībenu.

Pusfinālā tika spēlēti divi seti līdz 21 punktam. Pirmajā pusfinālā brāļi Vensbergi tikās ar Kauliņš / Liniņš. Saspringtā spēlē uzvaru divos setos ar rezultātiem 21:18 un 21:18 izcīnīja Māris un Valters Vensbergi. Arī otrs pusfināls starp Punculis / Jirgensons un Bēša / Prokofjevs izvērtās tikpat aizraujošs, bet uzvaras laurus tajā ar rezultātu 21:18 un 21:17 plūca Punculis / Jirgensons.

Trešo vietu turnīrā izcīnīja Kauliņš / Liniņš, kuri ar rezultātu 21:18 un 21:15 uzvarēja Bēša / Prokofjevs. Savukārt uzvaru turnīrā izcīnīja jau iepriekš pieminētie brāļi Vensbergi. Viņiem aizraujošā trīs setu spēlē izdevās izcīnīt uzvaru pret Punculis / Jirgensosn ar rezultātiem 18:21, 21:18 un 15:9. Jāpiemin, ka abas komandas līdz finālam nebija piedzīvojušas nevienu zaudējumu. Līdz ar to trešā posma pirmais trijnieks izskatījās šadi:

1. vieta Vensbergs / Vensbergs

2. vieta Punculis / Jirgensons

3. vieta Kauliņš / Liniņš

Nākamais Ventspils atklātā čempionāta posms notiks 4. augustā , bet piektais finālposms notiks 11. augustā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: