Jaunrades namā notika vides izziņas spēļu konkursa “Iepazīsti vidi” Ventspils skolu konkursa noslēgums. Šādu konkursu nu jau tradicionāli ik pavasari rīko Izglītības ministrijas Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar pašvaldību izglītības pārvaldēm un izglītības iestādēm.

Šogad konkursa mērķis – sekmēt bērnu un jauniešu izpratni par tēmu „Latvijas aizsargājamās dabas teritorijas”. Ventspilī konkursa koordināciju veica Vides zinību metodiskās apvienības vadītāja, Ventspils 4.vidusskolas skolotāja Inguna Bērzniece.

 

Pasākumā skolu komandas prezentēja un izspēlēja pašu izdomātās un izgatavotās izziņas spēles par tēmu „Latvijas aizsargājamas dabas teritorijas”. Galvenais konkursa noteikums – spēlēm jābūt ar izziņas elementiem un, tās izspēlējot, jāiegūst zināšanas par Latvijas aizsargājamām dabas teritorijām, augiem, dzīvniekiem.

 

Ventspils skolu konkursa noslēgumā vērtēšanai tika nodotas septiņas vides izziņas spēles, kuras veidojuši skolēni no 1. pamatskolas (skolotāja Guna Razgaite), 4. vidusskolas (skolotāja Ineta Kraule) un Ventspils Jaunrades nama Vides studijas „Zaļie pirkstiņi” (skolotāja Mairita Grebe) un Drošības zinību skolas (skolotāja Agita Blāze) skolēni.

 

Žūrijas komisija, izvērtējot skolēnu veidotās spēles pēc to idejas oriģinalitātes un novitātes, vides izglītības satura, izziņas vērtības un spēles atraktivitātes, kā arī ņemot vērā izveidotās spēles kvalitatīvo noformējumu, par labāko atzina Ventspils 1.pamatskolas komandas (Katrīna Doniņa, Loreta Šneidere un Nikija Baltiņa) veidoto spēli „Veido pats savu Moricsalu”. Ar šo spēli meitenes pārstāvēs Ventspili 19.aprīlī konkursa noslēgumā Rīgā.

 

Augstu novērtējumu ieguva arī citas 1.pamatskolas komandas (Laura Ozola, Loreta Veckrace, Valērija Savecka un Sanija Veckāgane) veidota spēle „Moricsalas noslēpumi” un 4.vidusskolas skolnieces Signes Mežnieces spēle „Latvijas dabas aizstāvis”.

 

Vides izziņas spēļu konkurss „Iepazīsti vidi” ir viena no vides izglītības aktivitātēm, kas Ventspilī tiek organizēta Zilā karoga kustības ietvaros: 2013.gada 31.janvārī Ventspils pilsētas izglītības pārvalde organizēja jauno vides pētnieku forumu „Skolēni eksperimentē”, bet š.g.18.aprīlī notiks ikgadēja vides olimpiāde. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: