Diviem ventspilniekiem Ventā izdevies noķert iespaidīgu izmēru vimbu un pavisam maz pietrūcis lai labotu 23 gadus vecu Latvijas rekordu.

Aleksandrs Borisovs un Staņislavs Brauns trešdienas vakarpusē bija iekārtojušies pie Ventas netālu no Dampeļiem un gaidīja, kad pie gruntenēm pieķersies vēdzeles, kurām šajā laikā vajadzētu ķerties labi. Taču pieķērās cita zivs – vimba. Brangais loms pieķēries gruntenei, ko licis Borisovs, tāpēc arī zivs tā kā ir viņējā, lai gan pats lielās vimbas izcēlējs uzskata, ka laurus jādala uz pusēm.

«Nekādi lielie lomi gan nekad nav trāpījušies. Pirms gadiem pieciem sešiem bija 5100 gramus smaga līdaka, tas arī viss. Kad izcēlām šo vimbu, uzreiz sapratām, ka tā var būt pat Latvijas rekorda cienīga,» stāsta Aleksandrs. Viņiem tiešām izrādījās taisnība – ar 48 cm garo un 1316 gramus smago zivi gandrīz izdevās labot rekordu. Turklāt kādu! Līdz šim lielākā vimba bijusi 1450 gramus smaga un arī izvilkta Ventā, taču tas noticis nu jau tālajā 1989.gadā.

Lai gan zivi noķēris Aleksandrs, tā pagatavošana uzticēta Staņislavam, kurš šajā jomā esot liels speciālists. Vimbu vajagot pārgriezt, sasālīt, uzbērt nedaudz cukura, piparu, ķiplokus var arī dilles un uz divām diennaktīm atstāt gatavoties.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: