Pie desmitā panākuma tik pat mačos Latvijas Basketbola līgas turnīrā tikuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos pārliecinoši pieveica BK "Jelgava" komandu - 93:61.

Ventspilnieki šajā mačā ļāva atpūsties savam labākajam punktu guvējam LBL Džamaram Jangam, taču arī bez viņa spēles sākums izdevās gana iespaidīgs – 7:0. Tomēr turpināt tikpat graujoši viesiem neizdevās. Mājinieki spēja piebremzēt vieglā riksītī spēlējošos viesus un arī panākt izlīdzinājumu 12:12, bet pēc Andra Justoviča trieciena no augšas arī tikt priekšā (18:16), tomēr ceturtdaļas beigas atkal piederēja ventspilniekiem. Ar kapteiņa Strēlnieka un Ronalda Zaķa pūlēm BK Ventspils komanda pirmajā pārtraukumā devās ar četru punktu pārsvaru 26:22.

Otrās ceturtdaļas sākumā viesi turpināja iesākto atrāvienu, panākot arī 33:22, bet pēc jelgavnieku minūtes pārtraukuma spēle atkal izlīdzinājās. Darbojoties agresīvi un dažkārt arī visai neordināri, kā jau pirms mača bija solījis treneris Kaspars Vilcāns, BK Jelgava spēlētāji prata atjaunot mačā intrigu un arī piespiest Gundaram Vētram pieprasīt minūtes pārtraukumu. Puslaiks noslēdzās ar skaistu epizodi Artūra Bērziņa izpildījumā – caurgājienu un triecienu no augšas –, kas kurzemniekiem ļāva panākt astoņu punktu pārsvaru 47:39.

Pēc pārtraukuma ventspilnieki ātri spēja nostabilizēties apmēram desmit punktu attālumā, bet ceturtdaļas beigās tika arī vēl tālāk. Pusotru minūti līdz trešajam pārtraukumam Stīvens Grejs pirmo reizi panāca vairāk nekā desmit punktu pārsvaru (69:48), bet pirms pēdējās ceturtdaļas bija vadībā 72:48. Mača pēdējās desmit minūtēs būtisku izmaiņu spēles gaitā nebija – BK Ventspils turpināja attālināties, galu galā svinot uzvaru 93:61.

Četri ventspilnieki izcēlās ar divciparu skaiti gūto punktu ailītē, bet rezultatīvākais ar 17 bija kapteinis Artūrs Strēlnieks. Vēl Ronads Zaķis sameta 15,  Mārtiņš Meiers 13 un Sems Vilards 12 punktus. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: