Svētdien FK Ventspils futbolisti aizvadīs Latvijas virslīgas čempionāta spēli Daugavpilī, kurā komandai jau būs iespējams nodrošināt zelta medaļas, un ventspilnieki parūpējušies par iespēju uz šo cīņu tikt saviem līdzjutējiem.

FK Ventspils šobrīd turnīru tabulā par diviem punktiem apsteidz Liepājas metalurgu, turklāt mūsējie vēl jāaizvada par vienu maču vairāk, nekā turnīra tabulas kaimiņiem. Līdz ar to mūsējiem jātiek pie diviem punktiem, lai nodrošinātu zelta godalgas. Citiem vārdiem sakot – uzvara Daugavpilī jau būtu zelta vērta. Citāds iznākums čempionu noskaidrošanu atliks līdz pēdējai kārtai, kad FK Ventspilssavā laukumā tiksies ar Skonto, bet Liepājas metalurgsviesos spēkosies ar Gulbeni. Ja ventspilnieki un liepājnieki finišēs ar vienādu punktu skaitu, čempionu kauss ceļos uz Liepāju, jo metalurgi savstarpējās cīņās trīs reizes uzvarējuši, bet vēl viens mačs noslēdzās neizšķirti.

Droši vien līdzjutēji, kas FK Ventspils gaitām seko jau ilgāk, labi atceras līdzīgu braucienu uz Daugavpili pēc zelta, pirms vairākiem gadiem. Diemžēl diviem autobusiem ar līdzjutējiem nācās atgriezties Ventspilī bez galvenās trofejas, jo spēlē tika piedzīvots zaudējums. Daugavpils klubs neļāva FK Ventspils izcīnīt zeltu arī nākamajā sezonā... Tiesa, starp abiem šiem gadījumiem un šīs svētdienas notikumiem ir dažas būtiskas atšķirības. Toreiz daugavpilieši ne uz ko nepretendēja, turklāt tie bija pēdējās kārtas mači. Tagad Daugava cīnās par medaļām, jo to joprojām var panākt Skotno, tā tiekot pie bronzas, bet latgaliešus atstājot tukšā. Grūti iedomāties, ka šādā situācijā nenoskaņojušies būs daugavpilieši, grūti iedomāties, ka kaut kas traucēs apņēmīgu sākt maču ventspilniekiem. Drīzāk jau runa varētu būt par lieku uztraukumu, un tieši to pārvarēt varētu ļaut enerģisks līdzjutēju atbalsts.

Spēle Daugavpilī svētdien sāksies pulksten 14, bet autobuss no Olimpiskā centra Ventspils stāvlaukuma aties pusseptiņos rītā. Vietu skaits autobusos gan ir ierobežots, tāpēc braucienam jāpiesakās iepriekš, zvanot uz klubu vai sūtot epastu autofkv@gmail.com.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: