Latvijas virslīgas čempionātā futbolā pie nozīmīgas uzvaras tikuši FK Ventspils futbolisti, kas savā laukumā ar 2:1 pieveica Daugavu, nobīdot to no pirmās vietas turnīra tabulā un kļūstot par virslīgas līderiem.

Daugavpiliešiem šajā mačā bija jāiztiek bez uzreiz četriem spēlētājiem, kas varētu ieņemt vienu starta sastāvā, bet mājiniekiem palīdzēt nevarēja Jevgeņijs Kosmačovs. Šādi pārkārtojumi sastāvos lika ventspilniekiem maču sākt ar trim uzbrucējiem. Tiesa, pirmajā puslaikā tas dividendes nedeva - vēl vairāk, pirmajās minūtēs izcelties varēja viesi, taču Ēriks Kokins pie tutkša vārtu stŗu neaizsniedzās līdz bumbai. Pirmais puslaiks beidzās bez vārtu guvumiem, bet pēc pārtraukuma komandas pa abām izcēlās trīs reizes.

Vispirms pēc pretuzbrukuma aukstasinīgi un precīzi nospēlēja Vadims Jančuks un atklāja rezultātu, bet  vēl pēc kāda laika Valērijs Afanasjevs izmantoja mājinieku pasivitāti sava soda laukuma tuvumā un panāca izlīdzinājumu - 1:1. Mača izskaņā īstajā laikā, īstajā vietā trāpījās Frederiko Martiness, kurš soda laukumā saņēma piespēli no sāncešu aizsarga un nekavējoties raidīja bumbu vārtos. Šoreiz minimālo pārsvaru FK Ventspils nosargāja, izīnot svarīgu uzvaru un atgriežoties turnīra tabulas pirmajā vietā.

Tagad priekšā cīņa Rīgā ar Skonto, kas šodien viesos nespēja apspēlēt Jūrmalu V.V. - 2:2.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: