Šodien Lietuvā startē Eiropas čempionāts basketbolā, kurā Latvijas izlases sastāvā spēlēs arī trīs BK Ventspils basketbolisti.

Izlases spēlētāju ducī galvenais treneris Ainars Bagatskis iekļāvis BK Ventspils aizsargu Jānis Strēlnieku, kā arī uzbrucējus Artūru Bērziņu un Mārtiņu Meieru. Visi trīs krietni dabūja izspēlēties pārbaudes mačos gatavojoties čempionātam, tomēr lielas pieredzes nacionālajā komandā šiem spēlētājiem nav. Tiesa, gluži tāpat kā lielākajai daļai viņu komandas biedru. Strēlnieks nacionālajā izlasē debitēja pagājušajā gadā, bet Mārtiņš un Artūrs tikai šovasar.

Meieram (attēlā) šis gan būs jau otrais Eiropas čempionāts šajā gadā, jo viņš kontinenta meistarsacīkstēs startēja arī U20 izlases sastāvā, izcīnot astoto vietu. Valstsvienības kandidātu skaitā ilgi bija arī BK Ventspils centrs Lauris Blaus, tomēr treneri pēdējā brīdī lēma viņu atstāt mājās.

Latviešiem pirmajā mačā (šodien 17.45) būs jātiekas ar Francijas valstsvienību, kas šajā čempionātā startēs ļoti spēcīgā sastāvā – NBA spīdekli Toniju Pārkeru ieskaitot. Jācer, ka šajā un arī citās spēlēs valstsvienības spēlētājus nesamulsinās skanīgie uzvārdi sāncenšu sastāvus, kādu nebūs mazums. Tiesa, pēdējā pārbaudes spēle Latvija pārliecinoši tika galā ar Lielbritāniju, kuras sastāvā arī bija labi zināmi spēlētāji.

Pēc pirmā panākuma pārbaudes mačos (Ventspilī izdevās apspēlēt Gruziju) Jānis Strēlnieks izteica cerību, ka šī uzvara ļaus spēlētājiem noticēt saviem spēkiem, un jācer, ka nākamais mačs pierādīja, ka tā tiešām ir noticis.

Foto: sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: