Motokluba Rodeo pārstāvis Toms Macuks aizvadījis savas labākās sacīkstes Eiropas čempionātā MX1 jeb Open klasē, izcīnot otro vietu Krievijas posma kopvērtējumā. Cits ventspilnieks – Niks Apfelbaums – šajos mačos nestartēja.


 Pirms sezonas Macuks un Rodeo plānoja pacīnīties par pirmo trijnieku Eiropā, taču ieceres drīz vien nācās mainīt. Vispirms jau pavasarī ne pārāk veiksmīgi klājās sacensībās, bet pēc tam vēl sekoja trauma, kas jauno braucēju pavisam izsita no līdzsvara. Līdz ar to nācās izlaist divus čempionāta posmus un, pats svarīgākais, zaudēt arī pārliecību. Krievijā, Neļidovas trasē, Tomam izdevās pārliecinoši nodemonstrēt, ka pirms sezonas kaltie mērķi nebija pārspīlējums. Uz šo Eiropas čempionāta posmu bija ieradušies 8000 līdzjutēji un gandrīz vai visi tie braucēji, kas vēl pretendēja uz godalgotajām vietām. Interesanti, ka pirms mačiem Krievijas motokrosa cienītāji labprāt fotografējās kopā ar latvieti, vēlēja viņam veiksmi un arī skaļi atbalstīja trasē.

Tā bija atmosfēra, pie kuras vajadzēja pierast. Pirmajā braucienā nesanāca – no starta Toms aizbrauca trešais, tad uztraukumā sekoja divi kritieni un finiša līniju Rodeo braucējs sasniedza sestais. Otrais brauciens latvietim padevās ļoti iespaidīgs. Viņš izcēla startu, bet brauciena vidū vēl arī atrada spēkus palielināt tempu un atrauties no tuvākajiem sekotājiem par 11 sekundēm, kas ir ļoti ievērojams pārsvars. Lepnā vientulībā Macuks arī finišēja, izcīnot uzvaru braucienā un otro vietu posma kopvērtējumā – tik augstu Eiropas mačos viņam vēl nebija izdevies tikt. «Lai gan vairāki braucēji Krievijā nebija ieradušies traumu dēļ, kā arī neatbrauca tie, kas vairs nevarēja cīnīties par augstām vietām kopvērtējumā, konkurence bija ļoti nopietna. Galu galā, uz starta stājās spēcīgākie Krievijas motokrosisti,» aizvadītos mačus komentē Toms. Čempionāta kopvērtējumā viņš tagad pakāpies uz sesto pozīciju, taču cerības aizsniegties līdz kārotajam trijniekam ir ļoti niecīgas, tāpēc, visticamāk, pēdējos divos posmos (tie risināsies Horvātijā un Bulgārijā) braucējs nestartēs. «Šie posmi sakrīt ar Latvijas čempionāta un Superkausa posmiem.

Ja būtu izredzes pacīnīties par trijnieku, protams, brauktu uz Eiropas čempionātu, taču tagad izvēlēsimies Latvijas mačus,» skaidro motokluba Rodeo direktors Arvis Sanders. Viņš atzīst, ka lielākais gandarījums pēc Krievijas posma ir tieši par to, ka Macuks prata pierādīt pats sev, ka var braukt šādā līmenī, turklāt darīt to tiešām labi: «Kad ilgāku laiku vajā kaut kādas nepatikšanas, var zust pārliecība par saviem spēkiem, tāpēc liels prieks, ka šoreiz viss izdevās, kā nākas.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: