Svētdien, 17. jūlijā jātnieki pulcējās kopā Tārgales pagasta "Laimiņās" jātnieku sporta klubā "Demora", lai kārtējo reizi izmēģinātu savus spēkus un prasmes jātnieku sportā.

Apmeklētāji varēja vērot sportistu sniegumus sešos dažādas sarežģītības maršrutos.

Apskati fotogrāfijas!

Neiztrūkstoša sacensību un svētku sastāvdaļa bija tradicionālie ziedu dekori, kurus gatavoja sacensību organizatores Gelintas Egendorfas mamma Verena Apse, krustmāte Ārija Jaceviča un stādaudzētava „Sarmas 7”. Dekoriem tika izmantots ievērojams ziedu daudzums – 1000 griezto ziedu no kuriem 300 dažādu krāsu lillijas un 500 laumutītes. No antikvāriem priekšmetiem un ziediem bija izveidota stilizēta jātnieku istabiņa.

Apbrīnojama ir jātnieku uzņēmība un izturība, jo dienu iepriekš sestdienā sacensības notika Inčukalnā Jauno Jātnieku skolā, daļa jātnieku ieradās tieši no turienes un neizsīkstošiem spēkiem cīnījās par uzvarām „Demoras” maršrutos.

Jātnieku sacensību grafiks ir ļoti saspringts un lielāko daļu sacensības norisinās Rīgā un Rīgas rajonā. Jātnieku sporta kulbs „Demora” Ventspils novadā un Kuldīgas novada z/s „Zāgkalni” ir vienīgie jātnieku klubi Kurzemē, kuri neatlaidīgi katru gadu organizē turnīrus. Šeit var piedalīties ļoti dažādas sagatavotības pakāpes zirgi un jātnieki, kuriem nav obligāti jābūt  Latvijas Jātnieku Federācijas biedriem, izņēmums bija junioru maršruts, kas kvalificējās kā Latvijas Jātnieku Federācijas ieskaites maršruts.

Latvijas Jātnieku Federācija regulāri atbalsta „Demoras” sacensības, nodrošinot ar starta-finiša laika elektroniskās uzskaites iekārtu. Lielākoties Latvijas mēroga sacensībās drīkst piedalīties tikai federācijas biedri, kas uzliek noteiktas finansiālās saistības.

Te arī redzami ieguldītā darba rezultāti: Maršrutā nr. 1 ar šķēršļu augstumu 70 cm pirmo vietu izcīnīja Anete Kauliņa ar zirgu Ruanda no Saldus Jātnieku sporta skolas, otrajā vietā ierindojās pašmāju sportists Toms Apermanis ar poniju Feja, trešajā vietā Mārīte Pinte ar zirgu Ragnārs no Saldus JSS.

Maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 90 cm 1.vietā Rēzija Rumpe ar poniju Tango no Saldus JSS, 2.vietā Rūta Bāliņa ar zirgu Nimfa un 3.vietā Elizabete Lāma ar zirgu Alse no Talsu jātnieku klubu, 4.vietā Jānis Bušers ar Kavallo no z/s „Zāgkalni”, 5.vietā Anete Kauliņa ar poniju Ruanda no Saldus JSS un 6.vietā pašmāju jātniece ar zirgu Kamaro.

Maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 105 cm uzvaru izcīnīja Agnese Grahoļska ar zirgu Sinhro no TJK, 2.vietā Kitija Līniņa ar zirgu Vaļhora no Saldus JSS, 3.vietā Mārīte Pinte ar zirgu Coco arī no Saldus JSS, 4.vietā Zigmantas Šarka ar Ispravņiks (Lietuva), 5.vietā Anna Bušere ar zirgu Duens no z/s „Zāgkalni” un 6.vietā Unda Egendorfa ar Kamaro.

Maršrutā nr. 4. piedalījās jātnieki līdz 18 gadiem, kas ir Latvijas Jātnieku Federācijas biedri un tur labākajā trijniekā ierindojās Katrīna Eisaka ar zirgu Kredo no Saldus JSS un divi Talsu jātnieku kluba biedri Anete Ķīvīte ar zirgu Vella un Agnese Grahoļska ar zirgu Sinhro.

Sacensību augstākajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 115 cm 1.vietu izcīnīja sacensību organizatore Gelinta Egendorfa ar zirgu Lēdija, apsteidzot 2.vietas ieguvēju Lauru Peneli ar zirgu Alfredo no z/s „Lielceriem” par 7 sekundēm. 3.vietā Mārīte Pinte ar zirgu Coco no Saldus JSS, un arī pārējās godalgotās vietas izcīnīja Saldus JSS biedri, Kitija Līniņa ar Vaļhoru un Zigmantas Šarkas ar zirgu Ispravņiks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: